ימי הקיץ מתקרבים אלינו במהרה, כולנו רוצים להגיע חטובים אל חוף הים אך לעיתים שגרת התזונה יכולה להיות משעממת עד כדי תסכול. הנה מתכון טעים בטירוף שיכול להיות ארוחת הבוקר החדשה שלך או ארוחת הערב מצוינת ומזינה.
פשטידת תרד וגבינות ממכרת
זהירות! המתכון הזה קליל להכנה, ממכר בטעם שלו ודי בטוח שצריכת התרד אצלך בבית הולכת להכפיל את עצמה. פשטידת תרד בה כל המרכיבים מעולים מבחינת הערכים התזונתיים שלהם, קל להכנה, ללא קמח, מלא בחלבון וטעים כל כך.
מצרכים:
- תפוחי אדמה קלופים, 2 יחידות
- תרד קצוץ, 2 כוסות
- קוטג', 6 כפות
- בצל ירוק קצוץ דק, 3 גבעולים
- ביצים, 2 יחידות
- מלח, 1/2 כפית
- פלפל שחור, 1/4 כפית
- תבנית אפייה כלשהי

אופן ההכנה:
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות במיוחד, אפשר עם קולפן למשל.
- משמנים עם שמן זית את התבנית ומכסים את כל התבנית עם תפוחי האדמה.
- מערבבים בקערה את כל שאר המצרכים ושופכים לתבנית מעל תפוחי האדמה.
- אופים בחום של 180 מעלות, למשך 20 דקות.
- חותכים את פשטידת התרד ונהנים ממנה מלאה בחלבון ודלה בפחמימה, אפשר להגיש עם ירקות חתוכים וביצה קשה.
סרטון ההכנה:
View this post on Instagram
איך אפשר לשדרג?
ניתן להוסיף גבינות בטעמים שונים כמו ברי, קממבר, ריקוטה או מוצרלה, אך הערכים ישתנו ככה שזה יותר מומלץ אם אתם ביום צ'יט 😉