מה לאכול לפני אימון: 5 מאכלים מומלצים
לפני אימון יש משמעות מאוד גדולה ל-מה אוכלים, כמה זמן לפני ואיזה אימון בכלל הולך להיות. אנחנו רוצים שהוא יהיה משמעותי ביכולות שלנו לעומת הקודם (פיצוי יתר) כלומר, לכולנו יש את הרצון הזה שבאימון של מחר יכולת הביצוע תישתפר מהפעם הקודמת. בכדי שבאמת נשיג את זה, צריך לתת לגוף את הדלק הנחוץ לו, מבחינת כוח ועייפות וכמובן למניעת פציעות ככל שניתן. לכן, חשוב מאוד לאכול לפני.
זמני האימון
יש חשיבות לזמנים בין אם זה בבוקר או בערב, אם אירובי או אימון כוח. לכן חשוב לי לציין, שיש לתת יחס לסוג האימון. תמיד נעדיף לאכול ארוחה גדולה (צהריים לדוגמא) עד 3,4 שעות לפני האימון ואילו ארוחה קטנה לפני (כשעה, שעה וחצי לפני).
מה ארוחה לפני אימון צריכה לכלול?
- הארוחה הגדולה צריכה לכלול: חלבון (עוף,בקר, הודו, מוצרי סויה וכדומה) פחמימה (אורז בסמטי,בורגול, בטטה, פסטה ואפשר גם קוסקוס מלא) ירק: אפשר, לא חובה (אינדיבידואלי) ככה צברת דלק בקרב ה3,4 שעות של עיכול.
- אם הפעילות בבוקר או לקראת הערב וכבר אכלת את הארוחה הגדולה, אז עד חצי שעה לפני יש לאכול: פרי, יוגורט (גו, פרו, דנונה 1.7 אחוז) חטיף בריאות או חטיף אנרגיה (כמובן דלי קלוריות).
- אם לא הספקתם לאכול את ארוחה הגדולה, יש לאכול שעה וחצי לפני כריך! עם חלבון שמתאים לכם (ביצה, טונה, גבינה או קוטג' 5 אחוז) וירק אחד.
- ואם אנחנו מרגישים עדיין מלאים מהארוחה הגדולה, אבל בכדי לא ליפול בפעילות נרצה כן לאכול משהו – נקח תמר או חצי יוגורט עם 10 גרם חמוציות (לא מסוכרות).
- אופציה נוספת, ניתן לאכול עד שעה לפני, פריכית (2) עם ריבה, לחם עם ריבה,דבש. זאת על מנת למנוע היפוגליקמיה (נפילת סוכר).
חצי שעה לפני האימון: מה אוכלים?
אם האימון בבוקר או לקראת הערב וכבר אכלת את הארוחה הגדולה, אז עד חצי שעה לפני האימון יש לאכול: פרי, יוגורט (גופרו, דנונה 1.7 אחוז) חטיף בריאות או חטיף אנרגיה (כמובן דלי קלוריות)
לסיכום, מה לאכול לפני אימון?
צריך להבין שהכל בהתאם לסוג הפעילות והמטרה שלך. תכנון היום שלנו מותאם לאורך חיים שאליו אנחנו קמים בבוקר אבל לא מוותרים על הבריאות, הזמן איכות שלנו לעצמינו ולכן העיתוי חשוב לא פחות של זמני הארוחות. אי לכך, לא הכל חד משמעי, חשוב להקשיב לגוף ולמה שהוא דורש או מבקש מאיתנו על מנת שנסיים את הסשן על הצד הטוב ביותר שלך.