סופרים קלוריות ולא רואים תוצאות? הנה הסיבה!

מה מנע מהתפריט לעבוד, למרות שהוא היה לפי קלוריות, ואיך אתם יכולים לבצע תהליך מוצלח יותר?

סופרים קלוריות

סופרים קלוריות ולא רואים תוצאות? הנה הסיבה!

סופרים קלוריות? בין אם אתם עוקבים אחר הקלוריות לפי תוויות מזון, או הורדתם תפריט בחינם מהאינטרנט אחרי חישוב קלוריות, או אפילו פניתם ליועץ תזונה להרכבת התפריט, ייתכן ומהר מאוד התייאשתם מקצב ירידה איטי. מה מנע מהתפריט לעבוד, למרות שהוא היה לפי קלוריות, ואיך אתם יכולים לבצע תהליך מוצלח יותר?

בכתבה הזאת נדבר על:

  1. למה הרבה אנשים נכשלים גם עם תפריט לפי קלוריות או יועץ תזונה?
  2. מהי הדרך הכי קלה לרדת ולשמור על המשקל לטווח הארוך?

הסיבות הנפוצות בגללן לא הצלחתם להגיע ליעד עם התפריט:

הייתם במסגרת קלורית מאוד כללית ולא מדויקת למשל, הרבה יועצים אומרים לכם לאכול "ירקות חופשי" למרות שגם בירקות יש קלוריות. בגמבה אחת יש 60 קלוריות. אותם יועצים גם ולא מלמדים אותכם על מאות קלוריות שמצטברות ברטבים שונים. הם נותנים לך "ארוחה מותרת" בסופ"ש במקום ללמד אותך לבצע בחירות חכמות במסעדות וארוחות משפחתיות. זה בסדר גמור לשלב מסעדות וארוחות חברתיות בתהליך ירידה במשקל – אבל צריך ללמוד מה כדאי לבחור באותן ארוחות וממה עדיף להימנע – מבחינת דחיסות קלורית. ארוחה מותרת, אם נבחרת ללא הבנה ומודעות, יכולה להכיל אלפי קלוריות ולאזן שבוע שלם של גרעון. קיבלתם תפריט מאוד מוגבל ולא ריאלי לטווח הארוך. אם חשבתם שאתם מסוגלים לאכול את אותן ארוחות כל יום עם 2-3 תחליפים ובלי יכולת לשלב נשנושים… מהר מאוד גיליתם שזה לא ריאלי למשך חודשים ארוכים. בנקודה מסוימת אתם נשברים, מפצים עם אכילת יתר, ונכנסים ללופ אינסופי.

אז מה הפתרון?

איך מצליחים גם לרדת בעקביות במשקל וגם לשמור על המשקל לטווח הארוך?

  1. דיוק (לוודא שאתם אכן בגירעון קלורי מספיק גדול בעיקביות כדי לרדת במשקל)
  2. שובע (יותר נפח באוכל בפחות קלוריות)
  3. סיפוק חשקים (היכולת לשלב מאכלים שטעימים לכם ולגוון, בלי חריגות גדולות בקלוריות)
  4. מודעות לדחיסות קלורית גם מחוץ לתפריט מוגבל.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by עדי בלונדר | יועצת תזונה וכושר (@adi_blonder)

סופרים קלוריות, לסיכום

כמו שנאמר: "תן לאדם דג, ויהיה לו אוכל ליום אחד. תלמד אדם לדוג, ויהיה לו אוכל לכל החיים".

הרבה אנשים קופצים בין מומחים שונים כדי למצוא את "התפריט המושלם", אך במציאות, אין "תפריט מושלם" – אפשר לרדת במשקל דרך שילוב של אינספור מאכלים, כל עוד אתם בגרעון קלורי.

הדרך הכי ריאלית להישאר בגירעון קלורי לאורך זמן, זה ללמוד לבצע בחירות נכונות ולדייק במעקב, בלי להיות תלוי כל החיים בתפריט מקובע.

זה אומר ללמוד לקרוא תוויות מזון, ללמוד לזהות איזה מאכלים במסעדות הכי דחוסים בקלוריות, לייצר בנק של מתכונים וארוחות שמספקות אותכם בפחות קלוריות ממה שהייתם מכינים בעבר, ולהתנסות עם מאכלים עם דחיסות קלורית נמוכה, עד שאתם מוצאים את המאכלים שמשביעים אותכם במעט קלוריות, אך גם טעימים וקלים להכנה.

בין היתר, חשוב להבין את הפרופורציה ההגיונית של חלבון, שומן ופחמימה, כדי לשמר מסת שריר, לספוג ויטמינים ולכלול מספיק סיבים תזונתיים עבור הבריאות הכללית.

אהבת את הכתבה?

368 Points
Upvote Downvote
צום לסירוגין או דיאטה קטוגנית

צום לסירוגין או דיאטה קטוגנית | מה יעיל ולמה אתם נתקעים?

איך להיות מוכן לקיץ

איך להיות מוכן לקיץ: עושים סדר