גבר שרירי בלי חולצה על רקע של גלידות עוגיות ומאפינס
עולם התזונה

חמישה נשנושים בריאים

החשק למתוק הוא ידוע ומוכר, אך מה נעשה בתקופה של דיאטה או חיטוב שאנחנו רוצים דווקא לרדת במשקל? קבלו כמה נשנושים בריאים שיעזרו לנו לסגור פינה וישאירו אותנו בלי מצפון בכלל
15 מרץ 2020

"וואי אני רעב. אבל לא רעב לארוחה גדול, משהו קטן כמו עוגייה? לא עוגייה זה לא בריא.. אוף!"
מתחברים? אז זו הכתבה עבורכם!
הרצון והדחף למתוק משתלט על כולנו בשלב מסוים, בדיוק בשביל זה קיימים נשנושים בריאים.
הנה חמישה מתכונים של נשנושים בריאים ורזים שיתאימו בול לארוחות הביניים שלכם ויעשו את העבודה.

מתוק ליד הקפה: מאפינס ב-75 קק"ל

  • 2 סקופים אבקת חלבון מכל סוג (ההעדפה שלי היא וניל אבל אפשר להשתמש בכל מה שיש בבית)
  • חצי כוס קמח כוסמין / קמח שקדים
  • 3 ביצים
  • 550 גרם של רסק תפוחים
  • קינמון לפי הטעם
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 50 גרם שוקולד מריר, לפחות 70% מוצקי קקאו

הוראות הכנה: הכי פשוט שיש, נערבב את כל המרכיבים (חוץ מהשוקולד מריר שנפזר בסוף) ונחלק ל-15 תבניות מאפינס.
לאחר מכן נאפה בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך רבע שעה. כשדוקרים את המאפינס עם קיסם, הקיסם יוצא יבש, כך נדע שזה מוכן.
לחובבי הסופלה (אני!!!) אפשר להוציא את המאפינס מהתנור 3 דקות קודם וכך המרקם יוצא מעט נוזלי יותר בחלק הפנימי.

מאפינס שוקולד ווניל

עוגיות או לא להיות: עוגייה ב- 65 קק"ל

  • 1/3 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
  • 4 כפות קמח שיבולת שועל / כוסמין / שקדים
  • קורט מלח
  • 3 כפות דבש
  • 2 חלבוני ביצה גדולים
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות טחינה גולמית (גם חמאת בוטנים טבעית תעבוד פה)
  • מלח גס (אופציונאלי לקישוט)

הוראות הכנה: נערבב את החומרים היבשים ואליהם נוסיף את חלבוני הביצה ותמצית הוניל.
נערבב טוב, גם אם זה נראה בהתחלה שאין סיכוי שזה יתחבר, בסוף זה קורה!. נחלק את הבלילה ל- 15 יחידות על נייר אפיה.
נפזר את הטחינה באופן שווה על העוגיות ונוסיף מעט מלח גס מלמעלה (לא חובה אבל זה מוסיף בטירוף).
את העוגיות נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ונאפה כ12-15 דקות (תלוי בתנור).
החכמה היא לא להיות גרגרנים (למרות שזה כמעט בלתי אפשרי) ולתת לעוגיות להתקרר כמה דק' על התבנית.

עוכיות שוקולד בערימה עם שוקולד ליד מונחות על שולחן עץ

בוסט אנרגיה: כדורי אנרגיה ב-100 קק"ל

  • כוס של אגוזים מכל סוג (אפשר גם לערבב)
  • 1/4 שיבולת שועל דקה
  • 3/4 כוס תפוחים מיובשים
  • 1/2 כוס תמרים מגולענים
  • 1 וחצי כפיות תמצית וניל
  • כפית גרדת לימון (מוסיף בעיניי אבל לא חובה)
  • 1 וחצי כפיות קינמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט (למי שאוהב)
  • 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה: את החומרים היבשים ניתן לצלות בתנור על 180 מעלות או על מחבת ללא שמן, לאחר מכן נכניס את התפוחים והתמרים למעבד מזון ונטחן מעט.
נערבב את כל החומרים יחד ונכדרר ל14 כדורים שווים בגודלם. נגלגל את הכדורים בקוקוס ונעביר לקופסא סגורה שנשמור במקרר.

"נייס קרים": כדור גלידה ב-90 קק"ל

  • 4 בננות בשלות
  • 4 כוסות פירות יער
  • 1/2 כוס חלב שקדים (או כל חלב אחר)

הוראות הכנה: נחתוך ונקפיא יום מראש את כל המצרכים, נכניס למעבד מזון ונטחן יחד בפולסים קצרים. הכמות מיועדת ל-6 מנות.
אפשר ומומלץ לשים מעט פירות מעל ולעשות מעין קערת אסאי טעימה בטירוף, קחו בחשבון שהקלוריות יעלו בהתאם.

שייק מפירות יער ובננה בתוך כוס עם 2 קשיות

קצת שוקולד: עוגיות פיסטוק שוקולד ב-50 קק"ל

  • 3 חלבוני ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפיות טחינה גולמית
  • קורט מלח
  • חצי חבילת שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
  • 2 כפיות פיסטוק קלוי וגרוס

הוראות הכנה: נקציף את חלבוני הביצה, הוניל והמלח, נוסיף לאט את הדבש עד ליצירת קציפה מבריקה.
לאחר מכן נקפל פנימה את הטחינה. נניח על נייר אפייה 24 יחידות ונכניס לתנור שחומם על 90 מעלות למשך שעתיים (זה שווה את זה מבטיחה).
נמיס את השוקולד בפולסים במיקרו (או בבן מארי אבל אני מעדיפה להתעצל).
כשהעוגיות מתקררות נטבול 1/3 מהעוגייה בשוקולד ונכסה בפירורי הפיסטוק הקלוי.

כדורי חלבון עטופים בקוקוס עם גוג'י ברי מלמעלה

הערה חשובה!

נשנושים בריאים אינם מחליפים ארוחה!
הם באים להעניק לא את הסיפוק של המתוק כשמציף אותנו החשק (CRAVE) ובעצם מחליף דווקא את הקינוח.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by וואן בודי – אתר הכושר של ישראל (@onebody.co.il) on