ספורט, דיגיטציה וכמה שאתם אובססיביים – איך זה מתחבר?

אם אתם מתעדכנים בכל רגע ומודדים בלי הפסקה את הנתונים באפליקציית האימון הגופני, או שאתם משווים לנתונים שאחרים מפרסמים ברשתות החברתיות – האם זה אומר שאתם אובססיביים? ואיפה זה מפסיק להיות בריא ומתחיל להיות מזיק? הנה כל התשובות

אובססיביים

העידן הנוכחי מתאפיין בכמה תופעות לכאורה סותרות. קודם כל, זו תקופה שבה יש מודעות גבוהה מאוד לחשיבות של שמירה על אורח חיים בריא. כתוצאה מכך, כמעט כל אחד ואחת מאיתנו קוראים מה כתוב על העטיפה של מוצרי המזון ויודעים מה נכנס להם לפה. במקביל, אנחנו גם מבצעים פעילות גופנית ומנסים לשמור על כושר.

שנית, יש התקדמות טכנולוגית מרחיקת לכת. היא מאפשרת לנו בין היתר לדעת בכל רגע נתון מה הדופק שלנו, באיזו מהירות כדאי לנו לרוץ ואיפה אנחנו נמצאים ביחס למתאמנים אחרים. אבל אם נכנסים אל עובי הקורה, מגלים שהקשר הזה בין ספורט ודיגיטציה עלול להפוך לאובססיה.

כך תדעו שאתם אובססיביים

לא רק אנשים עם ocd מאובחן סובלים מאובססיה. ספציפית אצל גברים ונשים תחרותיים שממילא רגילים כל הזמן למדוד את עצמם על מנת לשפר את הביצועים וכדי להפוך להיות טובים יותר, זו כבר הופכת להיות קבוצת סיכון שלמה.

אם אתם מתעדכנים בכל רגע ומודדים בלי הפסקה את הנתונים באפליקציה ועל חשבון האימון עצמו, זה אולי אומר שאתם אובססיביים. בנוסף, כדאי לכם לשים לב לנסיבות שבהן אתם משווים את עצמכם לאנשים שאתם לא מכירים וגם חווים אכזבה אישית כאשר הביצועים לא מספיק טובים. אז במקרים כאלה, כדאי לקחת הפסקה.כמה זמן מנוחה בין סט לסט

מה עושים עם אובססיה?

החדשות הטובות הן שכל אחד ואחת יכולים גם להתמודד עם אובססיה בצורה אפקטיבית. בשביל שזה יקרה, צריך להכיר בבעיה ולהפנים אותה. בנוסף, כדאי להיות ערניים לסימנים שמגיעים מהסביבה ולא לזלזל בהם.

כמו כן, חשוב לנקוט פעולה אקטיבית שתצליח להפסיק את האובססיה. זה למשל השלב שבו משלבים את הפעילות הגופנית כרגיל בשגרה השבועית, אבל מוותרים על החיבור לטלפון הנייד או לרשתות החברתיות. לאחר מכן, ניתן למצוא חלופות או להעדיף בילוי חברתי עם אנשים קרובים מאשר עם כאלה שמעולם לא פגשנו.

הבריאות בראש סדר העדיפויות

ספורטאים מקצועיים יודעים לקחת את מה שהם פחות טובים בו ולהשתמש בו בתור דלק. אז גם בשגרה, כדאי לכם להבין שכל סוג של אובססיה עלולה להחמיר ולפגוע לכם באיכות החיים. אז היות והמטרה היא מלכתחילה לשפר את איכות החיים באמצעות שמירה על כושר, אין טעם בכלל להגיע למצב כזה.

לסיכום, כדאי להיות ערניים לקשר שלעיתים נסתר בין דיגיטציה, כושר ואובססיה. אם יש לכם ספק, התייעצו עם קרובים ובני משפחה ואל תפחדו לעשות עכשיו צעד אחד קטן שיתרום לכם רבות בעתיד.

אהבת את הכתבה?

365 Points
Upvote Downvote

מאת ONEBODY.CO.IL

וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.

לרוץ עם להרגיש בלי – פלאי הארנק הדיגיטלי

פחמימות לספורטאים

פחמימות לספורטאים – הולך ביחד או שהשתגענו?