כבד עוף: אוצר תזונתי קטן
כבד עוף, אמנם לא איבר פופולרי במיוחד, אך טומן בחובו עולם שלם של ערכים תזונתיים מרשימים. כתבה זו תספק סקירה מקיפה של היתרונות הבריאותיים של כבד עוף, תוך התמקדות ברכיבים התזונתיים החשובים שהוא מכיל.
ערך תזונתי של כבד עוף
- סימן תזונתי: 100 גרם
- קלוריות: 116
- חלבונים: 16.92
- פחמימות: 0.73
- סוכרים: 0
- שומנים: 4.83
- שומן רווי: 1.563
- שומן טראנס: 0.45
- כולסטרול: 345
- נתרן: 71
- סידן: 8
- ברזל: 8.99
6 יתרונות בריאותיים של כבד:
- תורם לחיזוק מערכת החיסון: כבד עוף עשיר בויטמינים ומינרלים רבים התורמים לחיזוק מערכת החיסון, ביניהם ויטמין A, ויטמין B12, וברזל.
- מסייע במניעת אנמיה: כבד עוף ידוע כמקור מצוין לברזל, החיוני למניעת אנמיה.
- תורם לבריאות הכבד: למרות שזה נשמע מפתיע, כבד עוף מכיל רכיבים התורמים לבריאות הכבד, כמו ויטמין B12, חומצה פולית, וסולפטים.
- משפר את בריאות העיניים: כבד עוף עשיר בויטמין A, החיוני לבריאות העיניים ומניעת ניוון מקולרי הקשור לגיל.
- תורם לבריאות העצם: כבד עוף מכיל ויטמין D, החיוני לספיגת סידן וחיזוק העצם.
- מקור מצוין לחלבון: כבד עוף מכיל כמות גבוהה של חלבון איכותי, החיוני לבניית וחיזוק השרירים.
סיכום וטיפים להכנת כבד:
כבד עוף הוא מזון בעל ערך תזונתי גבוה, המציע מגוון יתרונות בריאותיים. שילובו בתזונה באופן מבוקר יכול לתרום רבות לבריאותכם.
- בחרו כבד טרי: שימו לב לצבע אדום עמוק ומרקם מוצק.
- נקו היטב: שטפו את הכבד במים קרים זורמים והסירו את הקרום החיצוני.
- הימנעו מבישול יתר: כבד עוף מתבשל במהירות, בישול יתר יגרום לו להיות קשה ויבש.
- גוון בשיטות ההכנה: ניתן לצלות, לטגן, לבשל או לאפות כבד עוף.
- שלבו ירקות: הוסיפו ירקות טריים למנה כדי להעשיר את הערך התזונתי שלה.