דיאטת פירות וירקות
דיאטה וירידה במשקל

דיאטת פירות וירקות: כך תרגישו קלילים

אז מה עצם אוכלים בדיאטה? פירות וירקות מהם נקבל סוכרים מהפרי המתבטאים כפחמימה בצורת גלוקוז וירקות ללא הגבלה.
05 ספטמבר 2019

דיאטת פירות וירקות, מה זה בעצם?

לא רק דיאטה: ניקוי הגוף
זוהי דרך אחת מיני רבות לפצוח בדיאטה לשבוע הראשון, יש הטוענים שהיא מנקה את הגוף מחומרים לא בריאים שצברנו במהלך הזמן.
אז מה זה באמת דיאטת פירות וירקות?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ONEBODY אתר הכושר של ישראל (@onebody.co.il) on

בפירות ובירקות יש סיבים תזונתיים רבים, ויטמינים, מינרלים ואנטי אוקסידנטים איכותיים שמשפיעים על מערכות הגוף השונות כזירוז תהליכים. הסיבים התזונתיים המצויים בעיקר בקליפות הירק או הפרי מנקים את מערכת העיכול של הגוף על ידי חיכוך בדפנות הקיבה והמעיים, והסרת הכולסטרול ושאר החומרים המזיקים שבגוף שהצטברו על דפנות מערכת העיכול.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ONEBODY אתר הכושר של ישראל (@onebody.co.il) on

צריכת ירקות מהטבע אינה מחמצנת את גופנו כמו צריכת מזונות מתועשים ולכן מומלץ לשלב ירקות ופירות במהלך היום שלנו במידה והם עומדים במאזן הקלורי שבו אנחנו נמצאים. צריכת מזונות מעולם הטבעונות עוזר לתחושה קלילה, מכירים את זה שסיימתם ארוחה כבדה שבה היה אוכל מבושל, תבשילים עם הרבה שמן ועם תחושה כבדה כזו בגוף שכל האנרגיה שלנו מופנית לעיכול המזון? זה בגלל זה סוג המזון והכמות שצרכתם, בדיאטת פירות וירקות אין את התחושה הזו.

הדיאטה אינה מומלצת מתחת לגיל 25  מכיוון שאינה מספקת את הכמות חלבונים הנחוצה לבניית הגוף עד גיל זה. בכללי דיאטה זו אינה מומלצת לזמן העולה על שבוע, מכיוון שבמצב זה הגוף סובל מחוסר איזון של הערכים התזונתיים הנחוצים לו לאורך זמן .אין בדיאטה חלבון לבניית השריר ושומנים בריאים מן הטבע כך שהגוף אינו מקבל את כל החומרים לבניית הגוף  ושמירה על בריאות תקינה.

Embed from Getty Images

מהם באמת שלבי הדיאטה?

אכילת פירות וירקות שלא עוברים הליך לא טבעי כזה או אחר מומלצת בהרבה מכל אופציה אחרת.
הפירות והירקות העוברים הליכים כאלה ואחרים מאבדים מהערכים התזונתיים שלהם מה שיגרום למחסור במה שרצינו לקבל מאותם פירות וירקות בדיאטה.
ניתן לצרוך את כל הפירות גם בצורת מיץ, מה שכן, רוב המיצים מוגשים ללא קליפת הפרי או הירק, בקליפה יש סיבים תזונתיים רבים וצריכת הפרי בלי הקליפה שלו מורידה את כמות הטוב שנקבל מהצריכה של הפרי או הירק. במידה ואתם מכינים שיק בייתי אל תחסכו מעצמכם את הקליפה.

הקליפה של הפירות והירקות מכילה סיבים משני סוגים: סיבים מסיסים התורמים להורדת רמות הכולסטרול ה"רע", הסוכר בדם וסיבים בלתי מסיסים הסופחים מים בקיבה ומגדילים את נפחם וכך בעצם נשמרת תחושת שובע לאורך זמן לאחר הארוחה.

סיבים בלתי מסיסים משפרים את תהליך העיכול, מונעים עצירות, מקילים בעיות טחורים ואת תסמונת המעי הרגיז. החלק הפנימי של הפירות והירקות מכיל לרוב רק סיבים מסיסים, מכאן שמומלץ לנצל את כל חלקי הפרי בעת האכילה, כדי ליהנות מהיתרונות של שני סוגי הסיבים התזונתיים המכילים קרוטנואידים, פלבנואידים ונוגדי חמצון, שלהם השפעה מיטיבה על בריאותנו.

החיסרון של הדיאטה שהיא אינה מכילה שומנים בריאים אומגה 3,6,9 שבא משמנים ומצמחים ואינה מכילה חלבונים הנמצאים בעוף, בשר, קטניות וירקות מסוימים, יש כאלו הנוהגים לשלב בדיאטה מאכלים אלה כדי להגיע לאיזון של כל אבות המזון.

אודות הכותב
מאמן עם נשמה ושליחות. לאחר שירד בעצמו למעלה מ30 קילו החליט שעליו לתת יד ולעזור לאחרים לעשות זאת, והתוצאות מדברות בעד עצמן.