כאשר חושבים על צמד המילים הללו, האסוציאציה הראשונה שתחלוף בראשונה היא כוס תה שממנה עולה ניחוח נעים של תערובת תה שחור העשויה מברגמוט. הן הניחוח והן הטעם של התה הם ייחודים ונעימים במיוחד. התה נקרא על שמו של הרוזן צ'ארלס גריי אשר קבל את תערובת התה במתנה והתאהב בטעמו המיוחד. בהמשך אף בקש מחברת התה האנגלית "טוויינינגס" לייצר לו תה כזה, וכך נולד לו "תה הארל גריי". אך אל תחשבו שזהו השימוש היחידי שניתן לעשות עימו. לפניכם רשימה של שימושים מועילים ביותר בתה ארל גריי.
שימושים רפואיים
תרופות סבתא ידועות ומוכרות לכל. אחת מהתרופות המוכרות ביותר היא הקומפרסים אם חלילה יש לנו דלקת בעיניים.
מסתבר שלא רק תה הקמומיל מועיל במצב זה אלא גם תה הארל גריי שאף זוכה לעדיפות. תפקידם של הקומפרסים הוא להקל על הנפיחות שנוצרת בעין עקב הדלקת.
כמו כן, השימוש בתיון מעודד החלמה טבעית, מסייע במניעת החמרת הדלקת ואף מסייע בהפגת הכאבים. בנוסף, שימוש בתיון מקל גם על גירויים בעיניים, בכי, נפיחות, עייפות ואדמומיות בעיניים. כחמישה־שישה קומפרסים צריכים להשיב את ראייתכם לתקינותה.
ספיחת ריחות לא נעימים
יש לכם ריח רע מהמקרר? אולי דווקא בארון הבגדים? או שמא באזור המזווה יש ריח לא נעים? לפתרון נעים, טבעי וריחני במיוחד תלו שניים־שלושה תיונים של ארל גריי בתוך ארונות סגורים או הניחו את השקיקים על מגש קטן והניחו להם לספוח את הריחות הלא נעימים במשך מספר ימים.
ארוחת בוקר מזינה במיוחד
ארוחת בוקר מאופיינת כ"ארוחה החשובה ביותר ביום". ארוחת בוקר מאוזנת בתוספת אבקת תה ארל גריי יחד עם שיבולת שועל לצד יוגורט קריר, זה בדיוק מה שהגוף שלנו זקוק לה. מעבר לתחושת הרעננות הנפלאה שתחושו משילוב המרכיבים הללו יחד, אתם גם תסייעו למערכת החיסונית שלכם להתחזק, גם תסייעו למערכת העיכול לעבוד טוב יותר וביעילות וגם תאכלו מתכון קליל ומזין אשר יגרום לכם לתחושת שובע.
הידעתם? ניתן לנקות משטחי עץ עם ארל גריי
אם יש לכם בבית משטח עץ עדין שברצונכם לנקות, מים עם תמצית של ארל גריי הם הפתרון המושלם. כל שעליכם לעשות הוא להכין תה, להניח לו להתקרר ובעזרת מטלית לחה לנקות כל משטח עץ או לינוליאום ולסיים בניגוב עם מטלית יבשה.
טיפול כזה לא ישרוט או יפגום בעץ וגם לא יגרום לבלאי. שיטה שכדאי לנסות.
שדרוג עוגות, מאפים ומתוקים
הארל גריי משתלב נפלא גם בתור רכיב תוסף למזון ובפרט בקינוחים. אם ברצונכם להתנסות הנה לפניכם מתכון לעוגה בחושה ארל גריי בניחוח הדרים שהיא פשוט נפלאה:
המרכיבים להכנתה –
ראשית בחרו את התבנית שבה תרצו להכין את העוגה: קוגלהוף, תבנית אינגלישקייק גדולה או שתי תבניות אינגלישקייק קצרות.
כעת למרכיבים:
- 2 כוסות קמח לבן מנופה
- 1 כפית של מלח שולחן
- 1/2 כפית א. אפייה להתפחה
- 2 ביצים בגודל לארג'
- 1/4 1 כוסות סוכר לבן
- חצי קליפת תפוז מגוררת דק (ניתן להשתמש גם בלימון)
- 3/4 כוס יוגורט בטעם טבעי
- 1/4 כוס תה ארל גריי חזק בטמפ' החדר
- 3 כפות של עלי התה – ניתן גם להוציא משבעה תיונים של ארל גריי
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3/4 כוס שמן/ שמן קוקוס
אופן ההכנה
- חממו מראש תנור ל-170 מעלות. שמנו היטב את התבנית שבחרתם ורפדו עם נייר אפייה/קמח.
- בקערה אחת ערבבו יחד את המרכיבים היבשים בלבד.
- בקערה שנייה טרפו היטב ביצים עם סוכר כדקה, עד קבלת בלילה אוורירית ובהירה. הוסיפו לתערובת זו את קליפת התפוז/הלימון המגוררת וערבבו, כעת הוסיפו את היוגורט וערבו עד הטמעה. אחר כך הוסיפו את מי התה המוכן והקר, את עלי התה מהתיונים ולסיום הוסיפו את תמצית הווניל.
- את השמן יש להוסיף לאט ובהדרגה כדי לשמור על בלילה אוורירית, תוך פעולת ההטרפה עד אשר יטמע לחלוטין. לסיום ערבבו את שתי התערובות יחד רק עד לאיחוד והעבירו לתבנית.