לא לטבעונים בלבד: המבורגר עדשים מפוצץ חלבון

המבורגר עדשים

כולנו מתים על המבורגר, הנה מתכון להמבורגר טעים בטירוף ללא בשר במיוחד למי שניזון מהצומח או סתם למי שבא לנסות דברים חדשים.

המבורגר עדשים כבר ניסית?

טרנד הטבעונות כבר מזמן לא טרנד אלא אורח חיים של ממש עבור אוכלוסייה שהולכת וגדלה מיום ליום.
רובם בוחרים באורח החיים הזה מטעמי מוסר ואידאולוגיה כלפי בעלי החיים וחלקם מנהלים אורח חיים טבעוני מטעמי בריאות נטו ובוחרים לאכול רק מהצומח, ככה או ככה יש דבר אחד בטוח – כולנו מתים על המבורגר, הנה מתכון להמבורגר טעים בטירוף ללא בשר במיוחד למי שניזון מהצומח או סתם למי שבא לנסות דברים חדשים, המבורגר עדשים.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 750g (@750grammes) on

המצרכים:

  • עדשים ירוקות, כוס
  • שיבולת שועל, 1/3 כוס
  • בצל לבן
  • פטרוזיליה, 1/2 כוס
  • טחינה גולמית, 3 כפות
  • סודה, 1/3 כוס
  • מלח, 1/2 כפית
  • כמון, 1/2 כפית
  • פלפל שחור טחון, 1/2 כפית
  • טבסקו (עדיפות לטעם צ'יפוטלה), כף
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שמים את העדשים בקערה גדולה עם מים ומשרים 4-8 שעות, שוטפים היטב ומסננים.
  2. מכניסים את כל המצרכים (חוץ מהשמן זית) כולל העדשים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  3. יוצרים צורת קציצות המבורגר ומכניסים למקרר לשעה (לא חובה), מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים על אש בינונית את הקציצות למשך 6-8 דקות מכל צד. לוודא שהשמן זית לא מתחמם יותר מידי אחרת הוא עשוי להישרף ולהזיק לגופנו. אפשר גם לשים את הקציצות בתבנית אפיה מרופדת ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות ל-30 דקות כאשר אחרי 15 דקות הופכים את הקציצות לצד השני.
  • טיפ למי שאין מעבד מזון: לבשל את העדשים עם סיר מלא במים על אש גבוהה במשך 25 דקות, לשטוף, לסנן ולמעוך את העדשים בעזרת מזלג ולאחר מכן ללוש עם היד עד לקבלת תערובת אחידה.

נמצאים בתפריט? יש לנו פתרון בשבילכם איך תוכלו לשלב כל מתכון בתוך הכמויות הרצויות והמותאמות לכם.
מחשבוני התזונה באתר נותנים את המענה המהיר והפשוט לכמויות הרצויות, כל שעליכם לעשות הוא להיכנס להזין נתונים ולתת למחשבון לעשות את שלו.

אהבת את הכתבה?

368 Points
Upvote Downvote

מאת ONEBODY.CO.IL

וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.

דנונה פרו

הצרכנייה: דנונה פרו? טעמנו ויש לנו מה לומר

קרוספיט

קרוספיט: כל מה שרצית לדעת