זרעי צ'יה
מתכוני בריאות

זרעי צ'יה – היתרונות הבריאותיים שלא בטוח שהכרת

זרעי צ'יה, לא סתם מכנים אותו מזון על, כי באמת יש לו כוחות על שאין להרבה מקורות מזון שאנו מכירים
06 אוקטובר 2020

יכול להיות ששמעת על זרעי צ'יה בצורות שונות ומגוונות, אם זה סופר פוד (Super food), טוב בשייקים, ערכים תזונתיים טובים.
אז גם אם שמעת וגם אם לא, לא בטוח שהכרת וידעת עד כמה שילוב זרעי צ'יה בתזונה היומית שלך יכול להועיל לך.

  1. כמה טוב יש בסוג מזון אחד

    זרעי צ'יה מכילים: אומגה 3, ברזל, סידן, אנטי אוקסידנטים (נוגדי חמצון), סיבים תזונתיים ועוד.
    ומה לגבי הכמויות? לדוגמא, בזרעי צ'יה יש פי 3 יותר ברזל מתרד.
    ב-100 גרם זרעי צ'יה יש:
    524 קלוריות | 21.2 גרם חלבון | 37.5 גרם פחמימה מתוכם 33.7 גרם סיבים תזונתיים | 500 מ"ג סידן | 31.4 גרם שומן בריא.

  2. מחפשים חלבון טוב מהצומח? הגעתם למקום הנכון.

    ב-2 כפות של זרעי צ'יה קיבלתם 5 גרם חלבון מהצומח.
    עם המתכון הנכון (שבתחתית הכתבה) תוכלו להגיע אפילו ל-27 גרם למנה עשירה, טעימה ומלאה בטוב.
    זרעי צ'יה

  3. רוצה לרדת במשקל או באחוזי השומן? זרעי צ'יה יסייעו לך גם בזה!

    בכף זרעי צ'יה יש 12.5 גרם, אותם 12.5 גרם מכילים 4.6 גרם פחמימה ומתוך אותם פחמימות 3.9 הם סיבים תזונתיים!
    הסיבים לא מתעכלים בגוף, לא משפיעים על רמת הסוכר, ולא נחשבים למעשה כפחמימה.
    בגלל כמות הסיבים שבה, הצ'יה יכולה לספוג מים בכמות של פי 10 – מה שגורם לה לקבל מרקם של ג'ל שמתרחב בקיבה.
    התכונה הזאת מגבירה את תחושת השובע שלנו ואנחנו למעשה אוכלים "יותר" מכמה שבאמת אכלנו!

  4. נוגדי חמצון בעולם הכושר, איך זה קשור?

    זרעי הצ"יה עשירים בנוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים), אותם נוגדי חמצון מאטים הזדקנות ומפחיתים את הסיכון לסרטן ומחלות שונות.
    בעוד צריכת נוגדי חמצון דרך תוספי תזונה לא ממש אפקטיבית, צריכתם דרך מזון נחשבת יעילה בהרבה ובעלת השפעה חיובית על הגוף.
    בנוסף, נוגדי חמצון מועילים ונלחמים בדלקות. מתאמנים רבים מעידים על היווצרות דלקות באיזורי הפרקים בכפות הידיים ובאמות, דלקות אלה נוצרות לרוב מעומס המופעל על הגוף.
    מזונות עשירים בנוגדי חמצון יסייעו לנו למנוע או להפחית את אותן הדלקות.

  5. מלא דברים טובים באריזה דלת קלוריות.

    באותה כף זרעי צ'יה שדיברנו עליה עד כה, יש רק 65 קלוריות וכמעט 3 גרם חלבון.
    אם תקחו את זרעי הצ'יה ותוסיפו אותם לקערת מוזלי מפנקת שתעשו, תתנו 'בוסט' בריא מאוד למנה מבלי לפגוע בערכים התזונתיים, ולהפך! להועיל ולשפר אותם.

זרעי צ'יה

מתכון לפודינג צ'יה – 4 מרכיבים, קערה 1 🙂

מצרכים

  • 6 כפות זרעי צ'יה
  • 1 ו- 1/2 חלב סויה במתיקות מופחתת / חלב קוקוס (אפשר גם וגם אך לשמור על הכמות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף דבש / מייפל סירופ

תוספות טובות מעל:

  • בננה
  • חתיכות תות
  • שוקולד מריר – קוביות
  • כפית חמאת בוטנים
  • פירות יער / פטל

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב בכלי הגשה את כל המרכיבים, מכסים במכסה ומשאירים במקרר לפחות ל-3 שעות. אפשר גם לשמור כך עד 4 ימים במקרר.
  2. בעת ההגשה מוזגים מעל פירות שאנו אוהבים או משלבים עם יוגורט.
  3. טעם אישי: שמים בכוס 2 כפות מפודינג הצ'יה, מוזגים מעל יוגורט, כפית חמאת בוטנים טבעית ומעט בננות. תודו לנו מאוחר יותר 🙂

ערכים תזונתיים

קלוריות: 568 | חלבון: 27.8 | פחמימה: 44.4 | שומן: 28.5.

רוצים מתכון?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by וואן בודי – אתר הכושר של ישראל (@onebody.co.il) on

אודות הכותב
וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.