בשר טחון טרי: ערך תזונתי, קלוריות ועוד
בשר טחון טרי הוא מרכיב נפוץ במטבח הישראלי, וניתן להשתמש בו במגוון רחב של מנות, החל מקציצות וקציצות ועד רוטב בולונז ומילוי לכיסונים. את הבשר הטחון ניתן לאכול לאחר בישול, על האש או טיגון. בשר זה הוא מקור מעולה לחלבון ואינו משמין (יחסית). טעים מאוד עם מקל קינמון.
בשר טחון ערך תזונתי:
- סימן תזונתי: 100 גרם
- קלוריות: 215
- חלבונים: 18.5
- פחמימות: 15
- סוכרים: 0
- שומנים: 15
- שומן רווי: 5.8
- שומן טראנס: 2.5
- כולסטרול: 68
- נתרן: 65
- סידן: 15
- ברזל: 2.1
מידע נוסף אודות ערך תזונתי וקלורי לבשר טחון טרי:
- חלבון: בשר טחון טרי עשיר בחלבון, רכיב תזונתי חיוני לבניית ותחזוקת השרירים, העצמות והרקמות בגוף.
- ויטמינים ומינרלים: בשר טחון טרי מכיל מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים חיוניים, ביניהם: ויטמין B12, אבץ, ברזל, סלניום וויטמין B6.
- שומן: כמות השומן בבשר טחון טרי משתנה בהתאם לסוג הבשר. בשר בקר טחון רזה מכיל כ-10% שומן, בעוד שבשר בקר טחון שמנוני מכיל כ-20% שומן.
קלוריות בשר טחון טרי:
כמות הקלוריות בבשר טחון טרי משתנה בהתאם לסוג הבשר ולכמות השומן.
- בשר בקר טחון רזה (10% שומן): כ-200-250 קלוריות ל-100 גרם.
- בשר בקר טחון שמנוני (20% שומן): כ-300 קלוריות ל-100 גרם.
טיפים לבחירת בשר טחון טרי:
- צבע: בחרו בשר טחון בעל צבע אדום עז.
- ריח: ודאו שהבשר טרי ובעל ריח נעים.
- מרקם: הבשר צריך להיות מוצק ולא רך מדי.
- אריזה: בחרו בשר טחון ארוז באריזה אטומה ובתאריך תפוגה תקין.
טיפים להכנת בשר טחון טרי:
- בישול: בשלו את הבשר היטב עד שהוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 71 מעלות צלזיוס.
- שומן: הסירו את עודפי השומן מהבשר לפני הבישול.
- תיבול: תבלו את הבשר לפי הטעם.
לסיכום:
בשר טחון טרי הוא מרכיב תזונתי עשיר בחלבון, ויטמינים ומינרלים. חשוב לבחור בשר טחון טרי באיכות גבוהה ולהכין אותו בצורה נכונה.
מתכונים עם בשר טחון שיעניינו אותך:
- המבורגר בשר טחון מדהים לחיטוב – המתכון המלא >>
- ארוחת ערב אולטימטיבית: אומלט בשר טחון – מלא בחלבון >>