יש לנו בשבילכם שיטה מדהימה לארוחה מלאה בחלבון, בריאה, טעימה וקלה להכנה. אם אתם בחיטוב ודיאטה, הולכים על שיטת הפשטידה בתנור, אם אתם בתקופת מסה הולכים על שיטת הקציצות והלחמניות – המתכון המלא בכתבה למטה.
מתכון להכנת המבורגר מדהימות ודיאטטיות בתנור
כולנו מכירים את בעיית החוסר בגיוון בזמן חיטוב או בתקופת מסה, אנחנו בוואן בודי מביאים לכם מתכון לקציצת המבורגר מבשר או עוף לבחירתכם, הטעם מושלם, ההכנה קלילה.
אפשר להכין בדרך של קציצות המבורגר על מחבת ומי שבא לו לחסוך בקלוריות עוד יותר יכול ללכת על שיטת הפשטידה בתנור.
מצרכים:
- בשר בקר טחון / עוף טחון, 500 גרם
- ביצה, 1 יחידה
- שיבולת שועל, 1/2 כוס
- תרד / פטרוזיליה / כוסברה קצוץ דק, 1 כוס
- תבלינים בסיס יבש רק המלצות: כורכום (מונע דלקות), אבקת שום לטעם או שום גבישי, פלפל שחור.
הוראות הכנה:
- לערבב את הכול ביחיד לתת לזה כמה דקות במקרר כ- 15-30 דקות שיתפס הטעם בבלילה.
- ליצור מהקציצות צורת המבורגר.
- לחמם מחבת טפלון ולשים 2 כפות שמן זית, שהמחבת חמה להניח עד שהבשר נצרב טוב משתי כיווניו, 2.5 דקות מכל צד.
מי שבתקופת מסה – המבורגר עם לחמניות קמח מלא
את הקציצות מכניסים אל תוך לחמנייה מקמח מלא, מורחים כפית טחינה בתוך הלחמנייה, מוסיפים ירקות.
ההמלצה שלנו היא להוסיף מלמעלה ביצת עין שגם תוסיף טעם מדהים ואפילו תרוויחו עוד קצת חלבון במנה.
ניתן להוסיף פטריות, סלק, בצל וכל מה שאוהבים.
שיטת הפשטידה בתנור
להוסיף גזר מגורד לבלילה וגם פטריות שהם מאד אנבוליות (תורמות לבניית שריר), לשים את הבלילה בתבנית משומנת בשמן זית,
לחמם תנור על 180 מעלות כ- 45 דקות עד שיהיה מוכן.
רוצים לדעת ולחשב כמה בדיוק קלוריות, פחמימה וחלבונים מכיל הארוחה הזאת? אין בעיה! בשביל זה הכנו עבורכם את מחשבוני הבריאות' לחץ כאן למחשבון.
בעזרת מחשבונים אלה ניתן לחשב כמה עלינו לאכול מבחינת כמויות צריכה יומית, ובשילוב רשימת הערכים התזונתיים שלנו ניתן להבין כמה עלינו לצרוך לפני או אחרי הכנה וכך לשמור על התפריט שמקדם אתנו לעבר המטרה ואיתו אנו הולכים כבר תקופה.