מחשבון קלוריות – הדרך שלך לחשב מדדים

מחשבון קלוריות – הדרך שלך לחשב מדדים: חישובי צריכה של קלוריות הן עיסוק הכרחי לאנשים הרוצים להגיע למטרה בצורה המהירה והמושלמת ביותר

מחשבון קלוריות – הדרך שלך לחשב מדדים

מחשבון קלוריות – הדרך שלך לחשב מדדים

מחשבון קלוריות – הדרך שלך לחשב מדדים: חישובי צריכה של קלוריות הן עיסוק הכרחי לאנשים הרוצים להגיע למטרה בצורה המהירה והמושלמת ביותר, אך איך עושים זאת לבד? לא צריך לזכור את כל ערכי האוכל בעל פה ישנו מחשבון שמחשב את הצריכה הקלורית המדויקת והכמותית שאתם מעוניינים/ צריכים לצרוך.

המחשבון מכיל אין ספור של מאכלים ובעזרתו תוכלי לחפש מוצרים ולהבין מהו ערכם התזונתי לפרטי פרטים (חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועוד).

את חישוב הערך התזונתי על ידי המחשבון תוכלו לעשות בכמה דרכים:

  • לבחור מתוך רשימה קיימת לפי קטגוריות של שיוך קבוצות מזון
  • להקליד את שם המאכל עצמו 
  • האפשרות השלישית הינה לבחור ו"להוסיף לצלחת" כמה מאכלים יחד, וכך תורכב הצלחת שלכם לפי מחבר הפריטים שבחרתם ויהיה חישוב כולל ומפורט של הערך התזונתי של כלל הצלחת והמאכלים בה.

בכל מחשבון תוכלו גם לציין את כמות המזון, וכך יתבצע חישוב אוטומטי לפי חישוב כמותי. כמובן לשם תזונה יומית מאוזנת ובריאה חשבו לשלב את שלושת אבות המזון (חלבונים, פחמימות ושומנים), אך חשוב להבין שכאשר מדובר במטרת אימון מסוימת חלוקת הערכים תהיה שונה. לדוגמא, בתהליך לשם "עלייה במסה" כמות אבות המזון לא תהיה זהה כמו בזה של "תהליך חיטוב" . 

אך עדיין, ישנה המלצה כללית לצריכה יומית מאוזנת, והינה:

  • חלבונים- 15-20% מהצריכה הקלורית היומית, בעדיפות לשילוב חלבונים מן מצומח ומהחי יחד (קטניות, דגנים וכו').
  • פחמימות- 50-55% מהצריכה הקלורית היומית, בעדיפות לפחמימות מורכבות (אורז, פסטה וכו') מאשר פחמימות פשוטות המצויות בעיקר בדברים הממותקים (שוקולדים, חטיפים ועוד)

שומנים- השומנים מתחלקים ל3 סוגי שומן 

  • שומן רווי- עד 7% ביום (לרוב בקטגוריה זו נכנסים מזונות המכילים שומן טראנס כגון דברי מאפה, מזון מעובד, מטוגן, מלוחים ומתוקים, אך גם מזון מן הצומח כגון שמן קוקס, קקאו וכו'. לכן חשוב להבדיל ולבחור נכון) 
  • שומן חד בלתי רווי- עד 13% ביום (מזון מן החי והצומח- זגים, זיתים, שמן, אבוקדו, בוטנים, אגוזים וכו')
  • שומן רב בלתי רווי- עד 10% ביום (מזון המצוי בו ויטמינים כגון אומגה 3 ואומגה 6- חמניות, שומשום, סויה, דגים וכו') 

מה הן השלכות סוגי השומנים השונים על השפעתו על גופינו?

כמובן שאת השומן רווי אנחנו רוצים עד כמה שפחות בחיי היום יום שלנו. שומן מסוג זה נוטה להצטבר בדפנות כלי הדם ואף לגרום לסתימה במעברי כלי הדם התקינים, מה שיביא אותנו אוטומטית למצב מוכר- כולסטרול גבוה.
את השומן החד בלתי רווי והרב בלתי רווי נכניס ונשלב יותר לתפריט והיום יומי שלנו אך עדיין נשמור על מידת איזון (כמו בכל דבר, אף פעם לא נגזים בצריכה מזון מסוימת) 

אז לסיכום, חשוב להבין את ההבדל שבין השומן הרווי לבלתי רווי.

נעדיף לצרוך את השומן הבלתי רווי בגלל קליטתו הטובה ביותר בגופנו. שומן זה נוטה הרבה פחות להצטברות וניתן לפירוק מהיר, ונוסף על כף שומנים אלו מיצרים בגופנו חומצות שומן חיונית שאין באפשרותנו לייצר ומסייעים בתהליכים גופניים.בלכן, אם אין לכם תזונאית צמודה (כמו לרובינו) מחשבון הקלוריות יעשה הכל בשבילכם ויחשב כל בחירת מזון והרכב צלחת שרק תרצו עם פירוט של ערכי התזונה המפורטים לכל מאכל. 

אהבת את הכתבה?

368 Points
Upvote Downvote

מאת ONEBODY.CO.IL

וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.

9 מקורות חלבון שלא חלמתם עליהם

9 מקורות חלבון שלא חלמתם עליהם

עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים: חלום לחיטוב