עלי גפן ממולאים: חלום לחיטוב

עלי גפן ממולאים: מתכון קליל, מהיר וטעים בטירוף שתוכלו לשלב בכל תהליך! חיטוב/מסה/שימור, העיקר שתנסו!

עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים: חלום לחיטוב

עלי גפן ממולאים יכולים להיות אתגר הכנה לחלק מהאנשים, המילוי, הסידור, הסגירה של העלה.. שלא נדבר על הטעם של המילוי. המתכון הזה בא לפשט את העבודה ולהראות שכל אחד יכול להכין!

עלי גפן ממולאים: המצרכים

  • 40-50 עלי גפן, טריים או משומרים
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 4 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • מים

למילוי:

  • 2 כוסות אורז עגול
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 עגבנייה, קצוצה דק
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 2 ענפי סלרי, קצוצים
  • 30 עלי נענע, קצוצים
  • רבע כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • כף בהרט
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.
  2. אם משתמשים בעלי גפן טריים – חולטים אותם 3 דקות במים רותחים, מעבירים למי קרח ומניחים על מגבת לייבוש; אם משתמשים בעלי גפן משומרים – משרים אותם במים חמים 10 דקות, שוטפים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים, כדי להיפטר מהמליחות המיותרת. מניחים על מגבת לייבוש.
  3. ממלאים את עלי הגפן: מניחים עלה אחד כשצידו המחוספס פונה למעלה ומניחים כפית אחת מהמילוי. מקפלים את שני צידי העלה כך שיכסו את המילוי, מגלגלים כלפי מעלה וסוגרים את העלה. חוזרים על הפעולות עם כל העלים.
  4. מסדרים את עלי הגפן הממולאים בצפיפות בסיר.
  5. מערבבים בקערה את רכז הרימונים, שמן הזית, מיץ הלימון והמלח ומוסיפים מים (הכמות הכוללת צריכה לכסות את עלי הגפן). מערבבים שוב ויוצקים על העלים הממולאים.
  6. מניחים על עלי הגפן צלחת (ממש בתוך הסיר), כדי שלא יצופו. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה.

האם אהבת את הכתבה?

365 אהבו
Upvote Downvote

מאת ONEBODY.CO.IL

וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.

מחשבון קלוריות – הדרך שלך לחשב מדדים

מחשבון קלוריות – הדרך שלך לחשב מדדים

בניית מסת שריר

בניית מסת שריר: מה הדרך היעילה ביותר?