מנת חלבון כמו עוף בתנור היא חגיגה בשבילנו – קבלו את המתכון הרשמי והממש פשוט לעוף בתנור עסיסי, טעים ומנצח.
עוף בתנור: המתכון
עוף בתנור, מנת המטבח הקלאסית ביותר בטח ובטח אצלנו, קהילת המתאמנים שמנת חלבון כמו עוף בתנור היא חגיגה בשבילנו. קבלו את המתכון הרשמי והממש פשוט לעוף בתנור עסיסי, מתכון מנצח עם טריק מנצח בסוף המתכון.
המצרכים:
-
עוף שלם, יחידה
-
שמן זית, 4 כפות (דיר באלק לא קנולה או שמן מנועים כזה ואחר)
-
דבש או סילאן, 1/4 כוס
-
פפריקה מתוקה, כף
-
פפריקה חריפה, 1/2 כפית
-
פלפל שחור, 1/2 כפית
-
מלח, כפית
-
מים, 4 כפות
כמה תוספות למי שבא לגוון את העוף שלו:
-
6-8 שיני שום
-
2 בצלים לבנים חצויים
-
תפוחי אדמה קלופים חתוכים לריבועים
-
רוטב סויה, 1/4 כוס
-
זה רק חלק קטן ממה שאפשר להוסיף, תתפרעו ואל תפחדו.
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שוטפים היטב את העוף במים פושרים ובקערה מערבבים את כל המצרכים (שמן זית, דבש, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל, מלח, מים).
- מכניסים את העוף אל תוך קערת הרוטב ומשרים כשעה במקרר שהעוף יספוג היטב את כל הטעמים (אפשר להשרות עד לילה במקרר – מומלץ).
- מעבירים את העוף לתבנית תנור מרופדת ומשומנת ושופכים מעל את כל שאריות הרוטב.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לשעה בתנור.
- כעבור שעה בתנור, מוציאים את נייר הכסף וממשיכים בישול בתנור של עוד כ-10-15 דקות עד שהעוף מקבל צבע שחום.
בתאבון.
View this post on Instagram
טריק מנצח וקריספי במיוחד
למי שאוהב את העוף שלו מצד אחד רך מבפנים ומצד שני קירספי מבחוץ יש דרך מיוחדת להגיע לתוצאה הזאת
לאחר כל השלבים הקודמים, שמים מחבת פסים על אש גבוהה עם כף שמן זית, מניחים על המחבת את העוף ומועכבים אותו מלמעלה בעזרת חלק תחתון של מחבת נוספת,
לאחר מכן הופכים את העוף לצידו השני ומבצעים שוב את פעולת המעיכה על הצד השני של העוף.
חשוב – לעשות זאת או עם חלקי עוף או עם עופיון שלם וקטן, לא לנסות עם עוף שלם גדול.