חזה עוף צלוי קלאסי

חזה עוף צלוי

חזה עוף צלוי קלאסי: המתכון

כולנו מכירים את הרגע הזה שאין אדם יותר רעב מאיתנו, שהבטן נדבקת לגב מרוב רעב, פותחים את המקרר ואין כלום שיכול להיות מזין, בריא ומשביע.
עוברים למדף של המקפיא ומגלים חזה עוף קפוא ואנחנו כל כך רעבים שהרעב מגביר את הפיתוי להזמין איזה מגש פיצה ולרדת עליו ברבע שעה, אולי אפילו עם איזה פרטנרית.
איך פוטרים את הבעיה הזאת? הפתרון הכי טוב והכי יעיל יהיה להכין אוכל מראש, כזה שנוכל פשוט לחמם, קצת מכל דבר ועדין תהיה לנו ארוחה מטעימה מזינה שתסגור אותנו מכל הפינות.
אם החלטנו שעושים את זה בואו נעשה את זה כמו שצריך.
המרכיב העיקרי של המנה הזאת יהיה בשר (איך אפשר שלא), ולא סתם בשר, חזה עוף צלוי קלאסי ועשיר בחלבון, כל מה שנשאר זה להתחיל.

מצרכים:

  • 1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצל
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • כף כמון
  • כף דבש / סילאן
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שמים את חזה העוף בקערת גדולה אליה מוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל, כמון, דבש, מערבבים הכל יחד ומניחים במקרר כשעה.
  2. לאחר שעה, מחממים מחבת (רצוי מחבת פסים ברזל יצוק) על אש בינונית, יוצקים כף שמן זית על המחבת ומניחים את החזה עוף כ-3 דקות מכל הצדיים עד לקבלת צבע זהוב-שחום.
  3. מסדרים את החזה עוף על צלחת, מגישים מיד ונהנים מארוחה עשירה בחלבון.
  4. יש אופציה מעולה לשמור את כל הכמות של חזה העוף בקופסאות וכך יש לנו ארוחה עשירה בחלבון לכל השבוע – ניתן לשמור במקרר עד 4 ימים.

החזה עוף ידוע בהיותו מתייבש כשמבושל יתר על המידה, תהיו מדויקים בהכנה שלא ולא תתחרטו על זה.
על מנת לדעת את הכמות המדויקת והמותאמת לכם ניתן להיעזר במחשבוני התזונה של האתר, להזין את הנתונים שלכם ולתת למחשבון לעשות את שלו.
והכי חשוב – תיהנו ושיהיה בתאבון!

אהבת את הכתבה?

366 Points
Upvote Downvote

מאת ONEBODY.CO.IL

וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.

מתכון לסטייק פרגית

סטייק פרגית בסילאן ודבש: חצי שעה לגן עדן

עוף בתנור

עוף בתנור: מתכון רשמי ומנצח