עוגיות גיינר – מעלים מסת שריר בכיף ובקלות

רוצה להעלות מסת שריר? הגעת למקום הנכון. עוגיות גיינר שתלווה אותך בצורה המושלמת בתהליך המסה

איש מחזיק עוגיית גרנולה גדולה ומגיש אותה למצלמה

עוגייה אחת קטנה עם המון שומן בריא, סיבים תזונתיים ותוספת חלבון לתקופת העלאת מסה.
לכל אוהבי חמאת בוטנים, יש לכם כאן מתכון בריא, פשוט וקל שלא תרצו להפסיק לאכול.
למה החלטתי לקרוא לעוגיות עוגיות גיינר?
כי העוגיות האלה הם בדיוק מה שאתם צריכים כדי להגביר את הצריכה הקלורית היומית עם ערכים תזונתיים מצוינים!

מתכון עוגיות גיינר

אני באופן אישי מאוד אוהבת חמאת בוטנים.
מוסיפה ליוגורט שלי עם פקאנים קצוצים, חמוציות ומעט צ'יה או אפילו מורחת על לחם מחמצת עם תוספת ריבה ביתית טובה.
אבל הכי טוב זו עוגייה טובה ליד הקפה.
המתכון הזה קל להכנה ואתם יכולים להוסיף לו כל מה שתרצו שמסתדר לכם עם חמאת בוטנים: אגוזי מלך קצוצים, שוקולד מריר 70% קצוץ או אפילו ללא כל תוספת.
אני החלטתי להוסיף חמוציות קצוצות המאזנות את הטעם של חמאת הבוטנים והופכות את העוגייה לכיפית במיוחד.
אז איך נכין עוגיות גיינר?

מרכיבים:

  • 35 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 1 בננה בינונית בשלה ומעוכה
  • 100 גרם חמאת בוטנים טבעית
  • 100 גרם קמח שיבולת שועל
  • ½ סקופ אבקת חלבון בטעם קינמון/וניל
  • 100 גרם (⅓ כוס) סירופ מייפל אמיתי
  • חופן (30 גרם) חמוציות לא ממותקות קצוצות
  • חצי כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה הקציפו את החמאה עד שהופכת למעט אוורירית.
  2. הוסיפו את הבננה והמשיכו מעט לערבל. 
  3. לאחר מכן הוסיפו את חמאת הבוטנים, קמח שיבולת שועל, אבקת אפייה, אבקת חלבון וסירופ המייפל וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. לסיום, הוסיפו את החמוציות וערבלו מעט עד פיזור אחיד שלהן.
  5. בעזרת כף גלידה או שתי כפיות סדרו בתבנית אפייה ושטחו מעט את העוגיות עם אצבע רטובה.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 12-18 דקות.
  7. צננו לחלוטין ותהנו.
מתקבלות 18-20 עוגיות גיינר ממכרות

עוגיות גיינר בערימה עם בננות ברקע

ערכים תזונתיים:

  1. קלוריות 91
  2. חלבון 3 גרם
  3. פחמימות 10 גרם
  4. שומנים 4.6 גרם

טיפים באהבה ממני:

  • שימו לב, עוגיות אלו לא מהסוג שמשתטח בזמן האפייה, לכן חשוב לשטח עם האצבע.
  • בסוף האפייה העוגיות יהיו מעט רכות במרכז, זה בסדר. העיקר שהשוליים יהיו מוזהבים. תיזהרו לא לייבש אותן!
  • ניתן לקנות קמח שיבולת שועל אבל אפשר פשוט לקחת שיבולת שועל עבה ולטחון בבלנדר.

אז לסיכום, העוגיות האלו אולי לא מתאימות לתקופת החיטוב, אך בהחלט מתאימות לתקופת העלאת מסת שריר.
עשירות בשומן בריא, סיבים תזונתיים והרבה טעם ממכר. אז יאללה, הקפה מחכה וגם השריר, תכינו את העוגיות וספרו לנו על זה.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by וואן בודי – אתר הכושר של ישראל (@onebody.co.il) on

אהבת את הכתבה?

368 Points
Upvote Downvote
קפיצה בחבל

אימון קפיצה בחבל – למה זה כזה טוב?

רוזלעך

רוזלעך כוסמין ושוקולד מריר – הקינוח המושלם לחיטוב