חדרי הכושר של פעם VS חדרי הכושר של היום

old_gyms_vs_new

פעם, חדרי כושר היו מורכבים בעיקר ממשקולות ומוטות חופשיות וספות כושר. עם השנים חדרי הכושר והסטודיו עברו שינוי גדול, השאלה היא האם השינוי הוא לטובה?

איפה באמת אותם הבדלים בין חדרי הכושר של פעם לאלה של היום?

בהתחלה
בתחילת הדרך של חדרי הכושר לא היו מכשירים כלל וכלל והיו רק את המשקולות שאנחנו מכירים היום, קצת רצועות ומתקן מתח מקבילים.
לאט לאט, עולם הכושר התפתח ונכנסו אליו עוד ועוד מכשירים ואביזרים. עולם חדרי הסטודיו גם לא היה חלק מחדר הכושר. היום יש לנו את ה"מכוני כושר". ששם יש לנו הכל.

ככל שהתפתחנו ככה חיפשנו את כל מה שאנחנו צריכים במקום אחד ועם הזמן נוספו אליו עוד ועוד מכשירים כמו: הליכונים, אופניים, אליפטי, כייבל קרוס ועוד. עולם הפיתוח גוף הכניס את כל המכונות ה"מבודדות" שרירים ע"מ שיוכלו לעבוד על השרירים שלהם בצורה ממוקדת יותר ללא שימוש בשרירי העזר. אלה הם המכונות שאנחנו מכירים היום ורואים ברוב מכוני הכושר.

חדרי כושר התפתחו עם השנים, וכיום רובם כוללים מספר חלקים שהפכו להיות חלק בלתי נפרד מהם:
שטח אימון אירובי, שטח מתיחות, שטח אימון משקולות, חדר סטודיו ( או אפילו כמה), חדר אופניים (ספינינג), משטח אימונים פונקציונליים.
בכל אחד מהשטחים האלה נעשית פעילות שונה ומגוונת, דבר זה גרם להמון אנשים עם "בעיות" ומגבלות פיזיות להצליח להתמיד ולשמור על כושר. בנוסף זה נתן לנו גיוון ואפשרות לעבוד על כמה אלמנטים פיזיים במקום אחד.

אז והיום: החסרונות מול היתרונות

  1. גיוון – היום יש אפשרות לגוון את הפעילות שלנו בחדר הכושר ולהצליח בהשגת סוגים שונים של אלמנטים פיזיים במקום אחד. לעומת פעם שהאפשרות הזו הייתה מוגבלת מאוד והיה צורך למצוא מקום ושילוב של פעילויות במקומות שונים כדי להשיג את מה שאנחנו משיגים היום במקום אחד.
  2. סיכון – הפחתת הסיכון לפציעה במהלך אימונים ע"י התפתחות המכונות וכלי העזר של האימון היום. הדבר מאפשר להכניס הרבה יותר אנשים למקום אחד בלי הרבה דאגות כמו פעם.
  3. רמה – עקב התפתחות חדר הכושר נדרשנו לשדרג את הידע שלנו ולהבין ביותר תחומים על מנת לתת את השירות הטוב ביותר. הדבר גרם להתפתחות מהירה של עולם הכושר ואני השירות שבתוכו.
  4. נתח שוק – אם בעבר חלק גדול מהאנשים לא אהב להגיע לחדרי הכושר אז היום חדרי הכושר הרבה יותר "מזמינים" ונוחים. כיום יש יותר ביקוש ורצון להיכנס אליהם ואפשר לומר ללא ספק שעולם הכושר כבש את כל "העם" ולא רק את הספורטאים והאתלטים.
  5. בלבול – בעקבות ההתפתחות המהירה של עולם הכושר וחדרי הכושר, קהל היעד (המתאמנים) לא מספיק להתעדכן ולדעת בדיוק מה הם צריכים. הדבר גרם לבלבול גדול והמון טעויות שנעשות ע"י המתאמנים ובחלק מהמקרים אף לנזק.
  6. קדמה ונוחות – אומנם לקדמה של חדרי הכושר יש מעטפת נוחה אבל בעקבות הקדמה יש המון בני אדם אשר "מבזבזים" את הזמן שלהם בחדרי הכושר בצפייה במסכים, בישיבה מתחת למזגן או מתעסקים בטלפון ולא באמת עוזרים לעצמם או מתקדמים לשום מקום. הטכנולוגיה הזו לא הייתה פעם ובעבר לא הייתה אפשרות להיסחף אל החוסר מעש בתוך חדרי הכושר.

אז מה עדיף, אז או היום?
בתור מאמן אני יכול להגיד שאין תרגיל ושריר בגוף שאי אפשר לעבוד עליו רק עם משקולות, אבל דבר זה מגביר את הסיכוי לפציעה ויכול לגרום לנו לשבת בבית ימים, שבועות ולפעמים חודשים, מה שבסוף פוגע בהתקדמות הכללית שלנו. אז האם עדיף את פעם מהיום? אי אפשר לשפוט. יש אנשים שיגידו לכם שבלי המסך בהליכון הם לא היום עושים שום פעילות גופנית מעולם אז באמת תלוי מי מסתכל על הנושא. מה שבטוח זה שאנחנו מנסים להכניס יותר ויותר את חיי העצלות לתוך חיי הכושר וזאת טעות ענקית. אנחנו הופכים למפונקים יותר ויותר ולא מוכנים לעשות שום דבר הקשור לספורט אם זה מחוץ לכותלי חדר הכושר. דבר זה ימנע מאתנו באמת לאמץ הרגלים חדשים ולא תורם להתקדמות הכללית שלנו אל עולם בריא יותר.

אז האם הקדימה הזו טובה? אני חושב שכן, אבל זה תלוי איך נשתמש בה.

מקורות:

  1. WIKIPEDIA
  2. WIKIPEDIA

אהבת את הכתבה?

366 Points
Upvote Downvote

מאת יחיאל חוברה

יחיאל חוברה, בן 32 מפתח תקווה, מתעסק בעיקר בטיפולים במגע עם בשילוב אימוני שיקום מותאמים לשיפור איכות החיים.

סלט עדשים

סלט עדשים עשיר בחלבון

Halibut_Fish

בטטה ודג בתנור, כמה פשוט ככה טעים ומלא חלבון