מתכון לכרובית אפויה עם תוספת של טחינה
כרובית היא תוספת נהדרת להוסיף לתפריט התזונה שלך, עם המתכון הזה אשר הופך את כל הסיפור הזה לסיפור אהבה.
לא מדובר בכרובית מטוגנת, נכון היא טעימה ויצא לרובינו לאכול אותה במסעדה כזו או אחרת, אך יש בעיה אחת.
כרובית מטוגנת היא לא בריאה, הטיגון נעשה בשמן עמוק ומשמין ביותר, ברגע שמטגנים את הכרובית היא מאבדת מהערכים התזונתיים שלה.
כרובית אפויה, תוך קצת פחות משעה נוכל להכניס את הכרובית לתפריט בצורה טעימה בריאה ופשוטה.

המצרכים:
- כרובית, שלמה טרייה ושטופה
- פלפל גרוס, 1/2 כפית
- מלח גס, כפית
- מלח שולחן, כף
- שמן זית, 1/4 כוס
- שום, 4 שיני שום כתוש או אבקת שום
- אפשר להוסיף רוטב חריף
אופן ההכנה:
- מחממים על אש גבוהה סיר גדול עם מים רותחים וכף מלח שולחן. מכניסים לסיר את הכרובית בשלמותה, כאשר הצד של הגבעול פונה כלפי מעלה, מבשלים 10 דקות ומוציאים את הכרובית לייבוש.
- מערבבים בקערה את השמן זית עם הפלפל גרוס, המלח גס והשום כתוש (גם את החריף את תרצו).
- על תבנית אפיה מרופדת שמים את הכרובית ומורחים בעזרת מברשת או כף מתערובת שמן הזית שבקערה.
- מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות לכ-25 דקות.
- מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים את עם טחינה, מעט פטרוזיליה קצוצה ומיץ מפלח לימון, חגיגה.
View this post on Instagram
את הטחינה ניתן לקנות מוכנה או לקנות טחינה גולמית.
במידה וקניתם טחינה גולמית כל שעליכם לעשות הוא לשפוך כמות נכבדת של טחינה גולמית לקערה ובהדרגה להוסיף מים ולערבב עד שהטחינה כמעט ובמרקם שאתם אוהבים, בשלב הזה עליכם לשפוך מיץ לימון ולהמשיך לערבב עד למרקם הרצוי.
לטחינה ניתן להוסיף מלח לפי הרצון, בנוסף ניתן להוסיף זעתר , טעים ומוסיף הרבה.
טחינה העשויה מטחינה גולמית מומלצת יותר מהטחינה הקנויה. אנו חוסכים את החומרים המשמרים וזוכים לטחינה בעלת טעם טוב יותר בצורה משמעותית.