חזה עוף וברוקולי
עולם התזונה

חזה עוף וברוקולי: שילוב מנצח לגוף המטרה שלך

חזה עוף וברוקולי: קבלו באהבה את ארוחת הצהריים החדשה שלך שתעזור לך מאוד להשיג את הגוף מטרה שלך לקיץ הקרוב
12 אוגוסט 2018

חזה עוף וברוקולי: מתכון טעים ומהיר

ברוקולי הוא אחד מהירקות הטובים לאכילה, מכיל המון ויטמינים חשובים וסיבים תזונתיים שדואגים להפחית לנו את רמות הכולסטרול ואפילו וויסות רמות הסוכר בגוף וה-דבר שכולנו רוצים וזה תחושת שובע.
חזה עוף הוא בשר רזה מאוד ובעל ערך תזונתי מעולה (כמות חלבון גבוה ביחס לכמות חלבון ושומן נמוכה).
החזה עוף הוא בשר נפוץ בקרב קהילת המתאמנים, בא עם חסרון גדול של התייבשות מהירה (כי בכל זאת אין לו שומן) אך עם בישול נכון מבחינת צורת בישול וזמן הבישול ופטרנו את הבעיה.
אחרי שהשתכנעתם שכדאי מאוד לאכול חזה עוף ברוקולי, גם בנפרד, בואו נשלב בין השניים ונקבל מתכון משביע שמתאים בול לחיטוב לקראת הקיץ והכי חשוב – טעים בטירוף.

המצרכים:

  • חזה עוף 400 גרם חתוך לרצועות
  • 300 גרם ברוקולי
  • מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית פפריקה
  • תבלין עוף / שווארמה / כמון
  • 1 בצל לבן
  • 1/2 כוס שקדים
  • פלפל חריף חתוך לרצועות

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר עם מים, כאשר המים רותחים מכניסים את הברוקולי ל-3 דקות, מכבים את האש ומסננים.
  2. בקערה אחרת, מערבבים את החזה עוף עם כל התבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, תבלין עוף)
  3. מחממים מחבת (בעדיפות למחבת ווק) עם שמן הזית, מוסיפים את הבצל יחד עם השקדים והפלפל חריף כ-2 דקות עד שהבצל מזהיב.
  4. מוסיפים למחבת את הברוקולי ואת החזה עוף, מקפיצים ומערבבים כ-8 דקות עד שהחזה עוף מוכן גם מבחוץ וגם מבפנים.
  5. מומלץ להגיש יחד עם מנת אורז או בטטה וככה נהנים מארוחה בריאה וסופר טעימה שמכילה גם חלבון, גם פחמימה וגם שומן בריא מהשקדים.

ניתן לבדוק ולחשב את הכמות הצריכה המסוימת לכם באמצעות מחשבוני התזונה באתר, והעניין פשוט מאוד!
נכנסים, מזינים את הנתונים שלנו והמחשבון פשוט עושה את השאר.

אודות הכותב
וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.