האם דגים בריאים? דגים ידועים כמאכל בריא, מרזה ובעל חלבון. הם קלילים לעיכול ומשמשים כארוחה נפלאה לצד שלל תוספות. בין אם תחליטו לשלבן לצד פחמימות, עמילנים ובין אם תחליטו לשלבן עם ירקות מבושלים או כחלק מסלט. כך או כך מנת דג היא מנה מצוינת, משביעה שאינה מעמיסה על מערכת העיכול והיא אף מצוינת לאחר אימון כושר.
תזונה נכונה
ידוע לכולם שכדי לראות תוצאות של ירידה במשקל לצד חיטוב הגוף והשרירים נדרש יותר מרק להתאמן בחדר הכושר, אלא גם לצרוך מזון שהוא בריא ומועיל לגופנו. מזונות שאינם רווים בסוכרים, שומנים, מלחים מיותרים ומזונות שאינם מעובדים הם אלו שיוכלו להביא אותנו אל התוצאות הרצויות שאנו מייחלים להן.
במאמר זה נדון בהרחבה על הדגים כמקור מזון ובפרט על דג הסלמון ויתרונותיו.
דגים בריאים כמקור תזונה לאדם
אחד המזונות הטובים ביותר לצריכה עבור האדם הוא דגים. להלן כמה דברים שלא ידעתם על ידידינו הימיים:
- דגים מהווים חלבון חי בשיעור הנע בין 14%־16% לכלל אוכלוסיית העולם.
- בדגי ים יש ריכוז גבוה מאוד של אומגה 3 המונעת מחלות לב.
- יותר ממיליארד אנשים צורכים דגי מאכל כמקור לחלבון מן החי.
- משום שטריותו של הדג נשמרת לתקופה כה קצרה, במקומות רבים בעולם אוכלים אותו אך ורק בצורתו הטרייה.
- צריכתם של דגים כמזון על בסיס קבוע וכמובן שבהתאם לכמות הנכונה עבורנו, מגינה על מערכת העיכול וגם על הקיבה שלנו מפני מחלות שונות וסוגים מסוימים של סרטן.
- במדינות שבהן יש מערכות קירור ניתן לספק דגי מאכל גם לאורך זמן ממושך יותר לשם צריכתם.
מלך הדגים – הסלמון
דג הסלמון או בשמו בעברית "האלתית" הוא דג מאכל מן האהובים והפופולריים ביותר. בשל כמות החלבון בבשרו, כמות האומגה 3 הגבוהה בגופו ורמות השומן הנמוכות הוא נתפש כמאכל מאוד בריא. הסלמון הוא דג נפלא שממנו ניתן להכין גם דג מעושן, דג בכבישה או בחומץ ומביציו מפיקים קוויאר אדום. בתרבות היפנית אף נהוג להכין מבשרו הנא מאכלים כסשימי וסושי, בעוד שאצלנו תוכלו למצוא שלל מתכונים נפלאים להכנת סלמון בתנור.
היתרונות של דג הסלמון
הידעתם כי לדג הסלמון יש יתרונות רבים מבחינה בריאותית? להלן מספר יתרונות שחשוב שתכירו:
- האומגה 3 המצויה בדג הסלמון מסייעת לנו לשמור ולשפר את בריאות השיער, הציפורניים והעור שלנו. השיער שלנו נשאר מבריק יותר, העור שלנו נשמר ונשאר חזק ובריא הודות לחומצות השומן שבו המונעות היווצרות של דלקות שונות וגם הציפורניים שלנו מתחזקות ואינן נוטות להישבר.
- הסלמון הידוע כמקור מצוין לוויטמין D מסייע לנו בשמירה על צפיפות העצמות בגופינו, על חוזקן ובריאותן ואף מסייע רבות בספיגת הסידן.
- חומצות השומן המצויות בדג מסייעות בשיור הזיכרון שלנו לצד שמירה על תפקודו של המוח. אם תקפידו לצרוך אומגה 3 בקביעות תגלו כי הזיכרון שלכם משתפר באופן מידי וגם יכולות הלימוד שלכם מתעצמות.
- דג הסלמון מסייע לכם לשמור על הפעילות הלבבית שלכם תקינה. הוא ידוע כמקור שביכולתו להפחית את הסיכוי בהיווצרותם של קרישי דם, מחלות לב ואף, להוריד את כמות הכולסטרול הרע בגוף.
- הסלמון הוא מקור נפלא לצריכת חלבון המסייע בבניית השרירים, מגביר את חילוף החומרים בגוף והוא משמש כמזון משביע לאורך זמן.
- אם חשבתם שרק גזר יעשה לכם עיניים יפות, הרי שטעיתם! גם האומגה 3 עוזרת לשמור על בריאותן של העיניים שלנו ואף של העובר המתפתח בבטנן של נשים הרות.
- גם מערכת העיכול שלנו נהנית מיתרונות של דג זה שכן הוא מספק גם את ויטמין ה־ B12שתפקידו בין היתר הוא לשמור על מערכת עיכול בריאה.
אילו מאכלים נחשבים לבריאים ביותר?
ישנם מאכלים רבים הנחשבים לבריאים מאוד, אך אלו שיש בהם את היכולת להגן על גופינו מפני מחלות, לספק לגופינו ויטמינים ומינרלים חשובים, להגן על הרקמות שלנו ולספק עבורנו כמה שיותר מדדים תזונתיים התורמים לבריאותינו הם דג סלמון, יוגורט, אגוזי מלך, ירקות ירוקים, עלים ירוקים, אוכמניות, דגנים מלאים וגם…יין אדום (במידה).
לסיכום, אם התלבטת אם דגים בריאים או לא נדמה לנו שהגעת לתשובה מהנאמר בכתבה. אם חשוב לכם לשמור על תזונה בריאה ולהעניק לגופכם את המיטב, הקפידו לשלב דגי מאכל בתפריט התזונה הקבוע שלכם.
View this post on Instagram