פיתה עם גבינה על צלחת מחרסינה
עולם התזונה

פיתה בריאה – מתכון שיאפשר לך לקחת את הבריאות TO GO

פיתה, מאכל פשוט טעים. בשילוב עם חומוס וטחינה היא יכולה להיות פשוט מעדן. הבעיה היא שמי שרוצה לשמור על משקל או להימנע מגלוטן צריך להימנע מימנה, אך לא עוד עם המתכון הבא
03 מרץ 2020

ללא גלוטן, ללא סוכר, דל שומן , טבעוני.
אוי פיתה פיתה…. יש דבר יותר ישראלי וטעים מזה?

לא משנה מה תשימו בפיתה זה תמיד יהיה טעים.
אבל בואו נהיה מציאותיים לרגע, זה לא הדבר הכי בריא ומזין בעולם, וצליאקים לא יכולים לאכול אותו.
שלא נדבר על זה שאחרי שבדקתי את הערכים של הפיתות ללא גלוטן, הבנתי שבשביל
ליהנות מפיתה אחת ובו זמנית לשמור על חיטוב, אני צריכה לוותר על ארוחה.
מי שיודע ומי שלא, פיתה מפוצצת בסוכרים ופחמימות.
אבל אם אני אדם שבא לו פיתה בלי לוותר על ארוחה, ויש לי צליאק או שאני בתקופת חיטוב או שניהם ביחד?

אז אם גם אתם האדם הזה, יש לי את הפתרון בשבילכם.
פיתות בריאות שעשויות מקמח קינואה וכוסמת 100% חומרים טבעיים , ללא תוספת סוכרים וגם טבעוניות בנוסף להכל!
אפשר לקחת אותה בסנדוויץ לבית ספר, לעבודה, או סתם כנשנוש.

מצרכים

  • כוס חד פעמית של קמח קינואה
  • כוס חד פעמית של קמח כוסמת ירוקה
  • אחד וחצי כוסות מים
  • כפית סודה לשתייה
  • כפית מלח

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל המצרכים בקערה עד שמתקבלת בלילה.
  • ניתן להוסיף לבלילה תוספות טעם כגון זעתר, עשבי תיבול , בצל מיובש.
  • מחממים מחבת עם ספריי שמן ובאמצעות מצקת יוצקים למרכז המחבת טורטייה עגולה (בצורת פנקייק)
  • כשהשוליים מתחילים להתייבש, הופכים לצד השני.

ערכים תזונתיים:

  • 90 קלוריות ליחידה
  • חלבון- 4 גרם
  • פחמימות- 11 גרם
  • שומן- 4 גרם

מומלץ להוסיף לבלילה זעתר ועשבי תיבול בשביל לקבל טעם עשיר.
לאחר הצינון ממליצה לצלות את הפיתה על הגז, ליצור כיס בפיתה ולמלא במה שאתם אוהבים

לעוד מתכוני בריאות לחצו כאן>>

 

View this post on Instagram

 

A post shared by וואן בודי – אתר הכושר של ישראל (@onebody.co.il) on