hraime
עולם התזונה

ארוחת שבת: חריימה קלאסי ובריא

לא משנה מה המוצא, אנחנו הישראלים אוהבים לאכול חריימה, כי מה לעשות יש מאכלים שפשוט אוהבים אותם. וואן בודי מביאים לכם מתכון לחריימה קלאסי, ביתי, מפנק וטעים.
14 ספטמבר 2018

חריימה : מתכון

יש את הרגע הזה שמגיע הסופ"ש, השבת בפתח ואנחנו מרגישים ש"מותר לנו", המותר לנו הזה מביא אותנו הרבה פעמים למצב בו כל העבודה הטובה שעשינו במהלך השבוע, נהרסת בסופ"ש ואנו יושבים בארוחת שישי ומפרקים חלה עם רוטב דגים טעים מאוד אבל מפוצץ בשמן, בשביל לעמוד במטרה שלך ולהגשים את החלום שלך, צריך לשמור על הרצף כל השבוע, הנה מתכון לארוחת שבת קלאסית, דגים חריימה מתכון בריא וטעים מבית סבתא.

המצרכים:

  • דגים, 4 יחידות (פילה סלמון / אמנון / בורי)
  • שמן זית, 1/3 כוס
  • שום, ראש שום קלוף וכתוש
  • פלפל חריף ירוק או אדום, פרוס דק
  • רסק עגבניות מרוכז, 100 גרם
  • פפריקה מתוקה, כף גדושה
  • כמון, כפית גדושה
  • מיץ לימון, 1/4 כוס
  • דבש, כף
  • מלח, 1/2 כפית
  • פלפל שחור, 1/2 כפית
  • מים פושרים, 2 כוסות

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב על אש גבוהה, שמים את שמן הזית ומוסיפים את השום הכתוש והפלפל החריף, מטגנים יחד תוך כדי ערבוב כחצי דקה.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מבשלים יחד עוד כחצי דקה תוך כדי ערבוב מתמיד.
  3. מוסיפים לסיר את המלח, פלפל שחור והדבש, ממשיכים לבשל עוד כחצי דקה תוך כדי ערבוב מתמיד מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
  4. מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה, ממשיכים לבשל את הרוטב במשך 40 דקות וחשוב להסתכל כל כמה דקות, לערבב ולבדוק אם צריך להוסיף מעט מים.
  5. לאחר 40 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון והכמון, טועמים את הרוטב ובודקים אם צריך עוד מלח ופלפל שחור לפי איך שאתם אוהבים.
  6. מוסיפים את הדגים אל תוך הרוטב ומבשלים על אש נמוכה כ-15-25 דקות לפי סוג הדג והעובי שלו.
  7. מגישים אל שולחן השבת החגיגי מנה מבית סבתא, טעימה ובריאה שלא הורסת שום דיאטה או חיטוב.

אם ברצונך לדעת מידות וכמויות בהתאם לתפריט כזה או אחר בהתאם למטרה שלך, היכנסו למחשבוני הבריאות באתר והזינו את המאכלים, ככה תדעו איך וכמה לאכול בשבת הקרובה

אודות הכותב
וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.