יום האבוקדו הבינלאומי: 6 דברים שלא ידעתם

avocado_katava

שמחה וששון כי זהו יום האבוקדו הבינלאומי, האבוקדו כובש את העולם מיום ליום ואת עולם הכושר והתזונה בפרט. לפעמים נדמה לנו שאם נעשה בדיקת דם יצא לנו אבוקדו במקום דם. לכבוד יום האבוקדו העולמי זה הזמן לגלות 6 עובדות שלא ידעת על אבוקדו.

יום האבוקדו הבינלאומי: 6 העובדות

  1. כך תבחרו את האבוקדו המושלם
    אנשים רבים נוטים לקנות אבוקדו קשה במטרה שתהליך הריקבון שהוא עובר (כן, ההתרככות שלו זה תהליך ריקבון) יביא אותו לידי שלמות, אבל מה באמת עלינו לעשות? כל שעליכם לעשות זה להסיר את החלק שיש בקצה האבוקדו, מעיין צ'ופצ'יק כזה, אם הצבע חום – האבוקדו בשל מידי והימנעו מקנייתו, אם הצבע ירוק – האבוקדו מספיק בשל והוא מוכן לרכישה. רק תדאגו שיוסי מהירקות לא יקלוט אתכם.
  2. החיתוך המושלם של אבוקדו
    לחתוך אבוקדו יכול להיות עבודה מסורבלת עד כדי חוסר רצון לאכול אותו, הנה הפתרון -חותכים את האבוקדו לרוחב ל-2 חצאים, לאחר מכן מקלפים את הקליפה עם סכין, נועצים סכין בין האבוקדו עצמו לקליפה שלו עד כ-2 סנטימטר וחותכים מסביב עם החלק הקהה עד שתפרידו לגמרי בין האבוקדו לקליפתו. ולגבי הגרעין? תקעו את הסכין חזק בחלק החד (עם השיניים) מסובבים מעט והופה – הגרעין יצא.
  3. אבוקדו הוא שיא הלייף סטייל והצעירות
    אבוקדו שומר על עור רך וצעיר, חוקרים במקסיקו גילו כי צריכה קבועה של שמן אבוקדו מסייע להילחם ברדיקלים חופשיים מזיקים, אחד הגורמים העיקריים של הזדקנות מוקדמת של העור.
  4. מאריך את תוחלת החיים שלנו
    בהמשך לעובדה מספר 3, אבוקדו גם פיזית מאריך את תוחלת חיינו.
    בתוך האבוקדו קיים מרכיב הנקרא קסנתופיל אשר מסייע לגוף שלנו להתחדש ולהבריא מהר יותר, להראות ולהרגיש בריאים יותר. אכילת אבוקדו תגרום לכם גם להתחיל לעוף וגם תחיו לנצח, סתם לא באמת, אבל אנחנו בעד כל סיבה לאכול אבוקדו.
  5. מזרז ירידה במשקל
    ידוע שאבוקדו מלא בשומן בריא ואיכותי מן הצומח, אך זה לא שומן שגורם להשמנה אלא להפך.
    מחקר שנערך לאחרונה מגלה לנו כי קיים באבוקדו סיבים ושומנים בריאים אשר עוזרים לנו להתמודד עם תחושת הרעב ומסייעים להרגשת תחושת השובע, אך כמה לאכול? לא יותר מאבוקדו אחד או שתיים ביום, תלוי במטרה שלך.
  6. אבוקדו היה צריך להכחד לפני שנים
    מבין כל שאר הפירות והירקות, האבוקדו הוא הכי פחות "יעיל" להישרדות שלנו כבני אדם, פותחים אותו ומגלים ש-80 אחוז מימנו זה גרעין, וזה למה?
    לפני שנים רבות האבוקדו היה המאכל האהוב על יונקים גדולים שהיו אוכלים אותו שלם, מעכלים אותו ומוציאים אותו מהצד השני רק גרעין, מה שהיה מביא לפיזור האבוקדו והפצתו, ממש כמו דבורים ואבקנים. עם השנים אותם יונקים נעלמו וכך גם היכולת של האבוקדו להתפשט ולגדול, אך האבוקדו נלחם, נאחז בשיניים והמשיך לשרוד, איך אתם שואלים? כנראה שבני האדם השאירו אותו בסביבה מטעמי טעם ובריאות, אחרי הכל הוא אינו כל כך רצוי (80 אחוז גרעין, יש גם הרבה קליפה, מה שבסוף נשאר מימנו אוכלים וגם זה קצת רקוב) כנראה שהאבוקדו כיום הוא אבוקדו שבני האדם מגדלים בצורה מלאכותית ושימוש בטכנולוגיה ובקדמה המאפשרת המשך לדבר המדהים הזה שנקרא אבוקדו.

יום אבוקדו בינלאומי שמח! וואן בודי – אתר הכושר של ישראל

מקורות:

  1. אגוגו
  2. באבא-מייל
  3. סמיתסוניאנמג
  4. סרטון המסביר את סעיף 2 פלוס מקור

אהבת את הכתבה?

367 Points
Upvote Downvote

מאת ONEBODY.CO.IL

וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.

מתכון חזה עוף במרינדה

חזה עוף במרינדה: מנת חלבון מושלמת

מתכון לסטייק פרגית

סטייק פרגית בסילאן ודבש: חצי שעה לגן עדן