מתכון חזה עוף במרינדה
עולם התזונה

חזה עוף במרינדה: מנת חלבון מושלמת

חזה עוף בגלל שהיותו רזה, מתייבש בזמן הבישול כזה או אחר. הנה מתכון עם שיטה לחזה עוף עסיסי, רך וטעים בטירוף.
27 יולי 2018

חזה עוף במרינדה

חזה עוף הוא אחד מהמזונות האהובים אצלנו בקהילת המתאמנים, וואן בודי – אתר הכושר של ישראל, מביאים לכם פתרון מדהים לבעיה הגדולה ביותר של חזה עוף.
החזה עוף הוא בשר בעל רמת חלבון גבוה בעודו בשר מאוד רזה, לכן נצרך רבות על ידי מתאמנים המגדירים עצמם בתקופת "חיטוב" תקופה בה מנסים לשמר על מסת השריר בעוד אנו מורידים את אחוזי השומן.
אז מה היא אותה בעיה אתם שואלים?  חזה עוף בגלל שהיותו רזה, מתייבש מאוד מהר בזמן בישול כזה או אחר.
חזה עוף במרינדה, מתכון עם טעמים מושלמים לחזה עוף עסיסי, רך וטעים בטירוף.

המצרכים:

  • ק"ג חזה עוף (פרוס דק)
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית מלח גס
  • 3 כפות דבש
  • 4 כפות שמן זית
  • כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית טבסקו
  • 10 שיני שום מקולפים וחצויים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל התבלינים (פלפל שחור, מלח, דבש, כמון, כורכום, טבסקו).
  2. מוסיפים את השמן זית ואת החזה עוף, מעסים היטב את החזה עוף במרינדה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר כדי שהחזה עוף יספוג את הטעמים (להניח לחצי שעה, ככול שהחזה עוף מושרה יותר זמן במרינדה כך גם הטעמים יספגו טוב יותר, אפשר להשרות לילה במקרר).
  3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מעבירים את החזה עוף לתבנית ושופכים מעל את יתרת המרינדה.
  4. מוסיפים לתבנית את שיני השום ומעבירים לתנור בחום של 190 מעלות לכ-30 דקות או עד שצבע חזה העוף הופך לזהוב.

רוצים עוד דרכים לחזה עוף במרינדה? בסרטון הבא:

חשוב לציין כי חזה עוף, גם לאחר שתבשלו אותו היטב, עלול להתייבש לאחר שימור ממושך במקרר וחימום לפני אכילה, ולכן אנו ממליצים לאכול אותו טרי היישר מתנור או מהפלאנצ'ה לצלחת.
במידה ותרצו לדעת כמה לשים בדיוק על מנת ליצור התאמה לתפריט האישי שלכם תוכלו להיעזר במחשבוני התזונה באתר ולהזין את הנתונים שלכם.
כל מה שנשאר זה לאחל לכם בתאבון.

אודות הכותב
וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.