צ'יפס בטטה קריספי: המתכון המושלם
אוהדים מושבעים של צ'יפס בטטה? האמת שגם אנחנו..
בטטה היא מקור מצוין לפחמימה, גם עבור אלו שנמצאים בחיטוב (במידה הנכונה כמובן), הבעיה שהרבה פעמים הדרך הכי טעימה לאכול בטטה היא בדרך מטוגנת כמו צ'יפס בטטה למשל, או פוטטו בטטה.
בדיוק בשביל זה נועד המתכון הבא- בטטה קריספית בתנור, סוג של צ'יפס בטטה אבל הפעם גרסה אפויה בתנור ובדיוק אותו טעם מוכר של צ'יפס בטטה.
המצרכים:
- בטטה, 2-3 יחידות קלופות
- שמן זית, 1/4 כוס
- מלח גס, כף
- פלפל שחור גרוס, כפית
- שום, 4 שיני שום קצוץ דק-דק
אופן ההכנה:
- חותכים את הבטטה לצורה הרצויה (מקלות צ'יפס / פלחי בטטה / קוביות).
- מערבבים בקערה גדולה את השמן זית עם הפלפל השחור והשום, מכניסים פנימה את הבטטה ומערבבים היטב עד שכל החתיכות מצופות בשמן זית.
- מסדרים את הבטטה על תבנית אפייה מרופדת, מפזרים מלמעלה את המלח גס ומכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהבטטה רכה מבפנים וקריספית מבחוץ, בדרך כלל כ-20 דקות, תלוי בעובי שחתכתם את הבטטה.
View this post on Instagram
מצויים בתכנית קפדנית או תפריט מסוים? שוקלים את האוכל? במידה וכן ועליכם להיות מדויקים עם הכנת כל מאכל שהוא, גם אם זה בטטה קריספית, יש לנו פתרון גם לזה!
רוצים לדעת ולחשב כמה בדיוק קלוריות, פחמימה וחלבונים מכיל הארוחה הזאת? אין בעיה! בשביל זה הכנו עבורכם את מחשבוני הבריאות.
בעזרת מחשבונים אלה ניתן לחשב כמה עלינו לאכול מבחינת כמויות צריכה יומית, ובשילוב רשימת הערכים התזונתיים שלנו ניתן להבין בדיוק כמה עלינו לצרוך לפני או אחרי הכנה וכך לשמור על התפריט שמקדם אתנו לעבר המטרה ואיתו אנו הולכים כבר תקופה.
כל שנשאר לנו לעשות זה לאחל לכם המון בתאבון.
כאן בשבילכם, וואן בודי – אתר הכושר של ישראל