פיצה: מיותר או חיוני לתהליך שלך? + מתכון מדהים!

פיצה: מיותר או חיוני? בעשור האחרון יש התעסקות רבה בנושא התזונה והכושר בישראל. אנחנו כאן כדי לתת תשובות!

פיצה: מיותר או חיוני

פיצה: מיותר או חיוני

פיצה: מיותר או חיוני? בעשור האחרון יש התעסקות רבה בנושא התזונה והכושר בישראל. רבים נכנסים ל"דיאטה" כדי להיראות ויזואלית טוב יותר וחלק נכנסים לאורח חיים בריא ומזין היודע לשלב את כל המאכלים והמתכונים שכולנו אוהבים באופן מאוזן.

השאלה:

האם פיצה היא חלק מהמאכלים שכדאי שנמנע מהם ב"דיאטה" שלנו? או שמה נוכל לשלב?
כל התשובות + מתכון מנצח של פיצה כאן בכתבה!

איזון: המפתח

כדי באמת להצליח בתהליך, עלינו לאסור על עצמינו כמה שפחות מאכלים שאנחנו אוהבים. בתהליך בריא ומזין אנחנו רוצים להינות מהאוכל ולא לסבול, אחרת אנחנו לא מקיימים אורח חיים אלא דיאטה זמנית שלא תוביל אותנו (ברוב המקרים) לשום מקום. אני לא מדבר על ספורטאים/מפתחי גוף, אלא על מתאמנים שרוצים להיראות ויזואלית טוב ובעיקר להרגיש טוב עם עצמם. לכן, כדי להצליח, חייבים תפריט שיהיה בנוי מבסיס מזין ואיכותי אך גם ישלב את המאכלים האהובים עלינו! (באיזון ומיתון כמובן..).

האם פיצה מיותרת או חיונית?

את זה אתם תחליטו. לא משנה איזה סוג מזון זה, במידה ואתם יודעים לשלוט בכמויות ובתזמון, היא בהחלט לא מיותרת! אז קבלו מתכון מנצח לפיצה טעימה ביתית ומזינה!

איך מכינים פיצה ביתית משודרגת בריאותית?

כשמכינים פיצה בבית, אפשר להגיע לערך תזונתי גבוה וארוחת בריאות של ממש. את הבצק ניתן להכין מקמח מלא, ולהשתמש בהכנתו בשמן זית במקום בחמאה או מרגרינה. גם בבית, תמיד עדיף בצק דק בהשוואה לבצק עבה. ולא רק כדי לחסוך בקלוריות, אלא גם כי מבחינה בריאותית אין צורך בכמות גדולה של חיטה וקמח. לעצלנים שביננו, ניתן גם להשתמש בטורטיה מקמח מלא כבסיס בצק לפיצה – אחת גדולה כזו מכילה בממוצע 150 קלוריות.

רוטב העגבניות דל שומן, עתיר בויטמינים ומכיל כמויות גדולות של ליקופן וסיבים תזונתיים. ולגבי הגבינה הצהובה – אפשר להשתמש בפתיתי גבינה צהובה 9% שומן, יש בה גם כמות גדולה יותר של סידן בהשוואה למוצרלה. מי שחושש שזה יפגום בטעם יכול לנסות לערבב מוצרלה עם גבינה 9%. להלן מתכון להכנת פיצה ביתית ודיאטטית על בצק דק, לכל מי שמתעצל לעמוד במטבח:

המצרכים: טורטיה מקמח מלא, 200 גרם רוטב עגבניות לפיצה, 200 גרם פתיתי גבינה צהובה 9%.
ההכנה: לשטוח את רוטב העגבניות, לפזר את פתיתי הגבינה, ולאפות עד שהגבינה נמסה.
לחלק ל-6 משולשים – 125 קלוריות במשולש.

בתאבון!

מתכונים נוספים העשויים לעניין אותך:

 

אהבת את הכתבה?

367 Points
Upvote Downvote

מאת רן שוייצר

שמי רן, בן 22. מדריך כושר וסטודנט למדעי התזונה

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות מקדמיה שוקולד צ’יפס: נשנוש אולטימטיבי ובריא

קוביות לקיץ

קוביות לקיץ: כריס המסוורת' חושף את תוכנית האימון שלו לקיץ