קינואה – כל מה שלא ידעת עליה ולמה חייב להכניס אותה לתפריט שלך

סלט קינואה

קינואה הינו חלבון שלם, יותר מזה בעוד שאף מזון לא יכול לספק לנו את כל החומרים המזינים שגופנו צריך, קינואה הוא אחד המזונות שבהחלט מתקרבים לשם. הקינואה מכיל את כל 9 חומצות האמינו החיוניות לנו שגופנו לא יכול לייצר כשלעצמו.

אז טרנד הקינואה אולי חלף בתקופה האחרונה אבל זה לא לוקח ממנו את היותו אחד מהמאכלים הבריאים יותר שקיימים אי שם, כך שהוא לא יעלם לנו מהנוף בזמן הקרוב.
בין אם אתם מעריצי קינואה שאוכלים קינואה כבר שנים ובין אם במקרה נתקלת בזה בבר הסלטים לאחרונה, הנה כמה דברים שכנראה לא ידעתם על קינואה.
אם אתם כבר מכירים או מחפשים עוד מתכונים טעימים ובריאים תוכלו להיכנס למתכוני הבריאות של ONEBODY, למעבר לחצו כאן>>

לא מה שחשבתם

בניגוד למה שרבים מאיתנו חושבים, קינואה היא לא ממשפחת הדגנים.
אני מבשלים ואוכלים אותה כמו הרבה דגנים אחרים אבל בפועל אם מסתכלים על זה בצורה בוטנית הקינואה מגיעה מאותה משפחה של התרד והסלק.
החלק שאנו אוכלים הוא בעצם הזרע רק בתוצר מבושל כמו האורז, זו גם הסיבה שקינואה הוא ללא גלוטן.

קינואה

כמעט מושלם

קינואה הינו חלבון שלם, יותר מזה בעוד שאף מזון לא יכול לספק לנו את כל החומרים המזינים שגופנו צריך, קינואה הוא אחד המזונות שבהחלט מתקרבים לשם.
הקינואה מכיל את כל 9 חומצות האמינו החיוניות לנו שגופנו לא יכול לייצר כשלעצמו.

[q_related_posts posts=""] 

שלל גוונים

ישנם כ-120 סוגים שונים של קינואה.
הזנים הנפוצים ביותר הינם קינואה לבנה, אדומה ושחורה.
הנפוץ ביותר אשר אותו אנחנו רגילים לראות בחנויות או בבר הסלטים הינו הסוג הלבן, הקינואה האדומה נפוצה יותר בסלטים מאחר והיא נשארת במצב טוב יותר ופחות רך לאחר בישול.
הקינואה השחורה הינה קצת פחות נפוצה וינחנת בטעם קצת יותר מתקתק.

קינואה

גם היא צריכה לשמור על היגיינה

מומלץ לשטוף את הקינואה לפני שאנחנו משתמשים בה, מאחר והיא מצופה בחומרים שעלולים להותיר טעם לוואי מר אם לא נשטוף אותם.
יחד עם זאת חשוב לציין כי ברוב המקומות בהם נרכוש קינואה היא כבר תגיע שטופה אך יחד עם זאת, לא יזיק לתת להם עוד איזו שטיפה לפני השימוש למען הסר ספק.

מה הקטע של הזנב?

כאשר אנו מבשלים את הקינואה ניתן לראות כמו זנב קטן שיוצא מהזרע.
זהו בעצם הנבט של הקינואה אשר יוצא מעט החוצה כאשר הוא מוכן.

דברים טובים מגיעים באריזות קטנות

אז עכשיו שאתם מכירים את הקינואה קצת יותר טוב זה הזמן להכניס אותה לתפריט שלכם אם היא לא הייתה.
יש לה שלל יתרונות והמגוון הרחב עשוי לספק לנו מבחר של טעמים ודרכי הגשה.

קבלו 6 מתכונים טעימים ובריאים שאפשר לעשות עם קינואה:

אהבת את הכתבה?

377 Points
Upvote Downvote

מאת רועי גלזן

כי למה לשדרג את הטלפון שלנו באלפי שקלים אם אפשר לשדרג את גופנו בחינם?

נעלי אימון: האם אנחנו באמת צריכים נעלי הרמת משקולות?

ויטמין סי

ויטמין סי (C): מאיפה נשיג אותו ולמה הגוף כל כך צריך אותו?