שתייה מתוקה: סכנה לגוף?

שתייה מתוקה כולנו צורכים באירועים, במפגשים וסתם בשביל הכיף. אבל, האם עצרתם את עצמכם ושאלתם, כמה קלוריות יש בכל כוס שתייה ? מה זה מכיל?

שתייה מתוקה

שתייה מתוקה: האם זה מסוכן לגוף?

כולנו צורכים שתייה מתוקה באירועים, בשמחות , במפגשים וסתם בשביל הכיף. זה זמין לנו בכל מצב ובכל מקום. יש ממנה כל כך הרבה טעמים סוגים ואפילו יצרנים שונים ומגוונים. דיאט, משקאות אנרגיה, מים בטעמים, גזוזים ועוד הרבה .
אבל, האם עצרתם את עצמכם ושאלתם, כמה קלוריות יש בכל כוס שתייה ? מה זה מכיל? ובעיקר מה זה עושה לגוף? 

מה יש בשתייה מתוקה?

בעולם המודרני יש היום כמה וכמה סוגי משקאות שמתוכם הם המוכרים ואף האהובים ביותר. לדוגמה קוקה- קולה, נסטי, ספרייט וכו'. כל אלה מכילים כמות ממש גדולה של סוכר שהגוף כל כך רגיל שאנו אפילו כבר לא מרגישים כבר בסוכר ועד כמה מתוק המשקה. מה שיכול לגרום לנו בלי מאמץ להעלות את כל הקלוריות שחסכנו מארוחה בריאה.
ושלא נדבר על שאר החומרים הנוספים שהוא מכיל בין אם זה צבעי מאכל, חומצה זרחתית (מצויה בקולה) ופרוקטוז.

חומצה זרחתית:

חומצה המורכבת מאטומי מימן, חמצן וזרחן החומצה בדרך כלל נמצאת בתעשיית החומרי הניקוי, המזון ואפילו דישון לפרחים. החומצה הזרחתית, עלולה לגרום לגוף, לא לנצל את הסידן כמו שצריך ואפילו פוגעת בציפוי השן, מה שגורם לפגיעה בשיניים ואף כן בעצמות. (סידן)

פרוקטוז:

הסוכר אשר נמצא ברוב במשקאות המתוקים, הוא הפרוקטוז, סוכר זה אינו מפריש אינסולין, לכן הוא ישר הולך לכבד ועוזר לו בתהליכי תאי שומן מה שיכול לעלות את הסיכון לחלות "בכבד שומני". ואלו רק שתי דוגמאות לחומרים המצויים בשתייה המתוקה שאנו צורכים. 

אם ניקח השוואה של המותג " קוקה- קולה" נראה את הרכיבים הבאים : 

פחמן דו חמצני, צבע מאכל קרמל, חומצה זרחתית, חומרי ריח וטעם וקפאין. אך לעומת זאת, אם אנו מדברים על משקאות דיאט, שאמורים להוות צריכה יותר פחותה של סוכר, נגלה שפשוט משתמשים ברכיב מלאכותי שנקרא אספרטים. 

אספרטים: 

ממתיק מלאכותי אשר נמצא לרוב במשקאות דיאט כתחליף לסוכר. מורכב ממנטול ושתי חומצות אמינו חומצה אספרטית ופנילאלנין אשר מצויות במזון.

חומצה אספרטית- מעבירה מידע בין תאי עצב במוח. כמות גדולה מדי גורמת לכמות גדולה של סידן להיכנס למוח. מצב היכול לגרום להרס תאי המוח.

פנילאלנין- מי שצורך באופן קבוע או גדול אספרטים מכניס לגוף הרבה פנילאלנין מה שגורם להורדת הסרוטונין וגורם לדיכאון, סכיזופרניה והתקפי פרכוסים. 

וכל זה רק על קצה המזלג ממה שזה גורם לנו, משקה דיאט נשמע בתור התחלה כטוב אבל אם מציצים וחוקרים לעומק מגלים שהוא יותר גרוע מהשתייה המתוקה עצמה 

עוד שתייה מתוקה? כן יש עוד

 קבוצה נוספת של משקאות מתוקים אשר נכנסו לעשור האחרון שבעיקר מצויים בקרב הדור הצעיר אלה הם משקאות האנרגיה, אשר החומר העיקרי שנמצא בהם הוא הקפאין. הקפאין הוא חומר מעורר שמלבד משקאות אנרגיה או מתוקים הוא נמצא גם בקפה ובתה. בניגוד לחומרים הקודמים לקפאין יש גם יתרונות וגם חסרונות: 

  • קפאין גורם להעלאת קצב הלב מה שגורם לנו לעלות את רמת האנרגיה ולא להיות עייפים
  • יכול לשפר את סיבולת הגוף ושיפור ביצועים 
  • משבש את מחזור השינה 
  • גורם לנו להיות עצבניים לכאבי ראש ועוד.

מים אבל לא מים?

וכמובן שעוד לא דיברנו על הפופולרי גם שנמצא בראש הרשימה שכביכול הוא מבין הבריאותיים המים בטעמים.
המים בטעמים רק המילה מתוכם מים כבר נשמעת לנו בריאותית יותר אך האם ידעתם שכוס של 100 מ"ל ליטר מכילה כ24 קלוריות ששווה לערך 2 כפיות סוכר, שזה לא חלק קטן מהקוקה-קולה שאנו מכירים שבה ב- 100 מ"ל של כוס קולה מכילה 42 קלוריות 

לסיכום: 

חשוב מאוד לשים לב למה אנו מכניסים לגוף ולקרוא את תוויות המזון ולראות איזה חומרים ורכיבים מכיל כל משקה ומשקה כי לא כל מה שרשום ונאמר הוא באמת כזה . 

  

אהבת את הכתבה?

374 Points
Upvote Downvote

מאת ONEBODY.CO.IL

וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.

קוביות לקיץ

קוביות לקיץ: כריס המסוורת' חושף את תוכנית האימון שלו לקיץ

יום העצמאות

יום העצמאות: טיפים לחג בריא יותר