דג במרינדה: שלוש מרינדות שכל דג ירצה לשחות בהן

מתכונים טעימים בטירוף שחייב להכיר

מרינדה היא שיטת בישול המיוחסת לרוב לבשר בקר או עופות, אך גם בבישול דגים שיטה זו יכולה לספק טעמים יחודיים ומלאי עומק. מרינדה היא למעשה שיטה שבה מכינים את הדגים לבישול באמצעות השריה בנוזל כלשהו. היתרון בהשריית דגים במרינדה לעומת בשר, הוא שהדגים זקוקים להרבה פחות זמן השריה בשביל לספוג את כל הטעמים שבמרינדה. מומלץ להיזהר שלא להשרות את הדג זמן רב במרינדה, במיוחד אם היא מבוססת על פירות חומציים כמו לימון, שכן הם עלולים להתבשל בתהליך. זמן ההשריה הטוב ביותר עבור דגים הוא כחצי שעה. 

כיצד משפיעה המרינדה על הדגים ומהם היתרונות שלה?

ללא ספק היתרון המשמעותי ביותר של השריית נתחי דגים במרינדה הוא הטעמים הנהדרים שהם סופגים בתהליך. עם המרכיבים הנכונים במרינדה תוכלו להחמיא לטעמו של הדג ואף להדגיש אותו. כמו כן, המרינדה שומרת על בשר הדג רך ומלא לחות כך שהבישול לא ייבש אותו. 

אילו מרכיבים מומלץ לשלב במרינדה לדגים?

אחד משילובי הטעמים המומלצים ביותר במרינדה לדגים הם שמן זית, לימון ועשבי תיבול טריים. חשוב לזכור שטעמם של הדגים מעודן יותר מזה של בשר הבקר לדוגמה, כך מומלץ להשתמש במרינדה המכילה טעמים מרעננים וקלילים. סוג מרינדה נוסף שלוקח אותנו לכיוון של טעמים אסייתיים, ישלב מיסו, סוכר חום, ג'ינג'ר, סויה ולימון. לרוב, מרינדה על בסיס שמן זית תהיה האפשרות הטובה ביותר עבור דגים משום שהוא יעניק להם מרקם קריספי מבחוץ בעוד שהבשר יישאר רך ונימוח. הנה שלושה מתכונים של מרינדות נפלאות להכנת דגים:

סלמון בקרמל מיסו

המרינדה הזו היא בהחלט לא מרינדה שגרתית, על אף שמדובר בשילוב מרכיבים מוכר. סלמון בתנור עטוף במרינדת קרמל מיסו יקח אתכם הישר למחוזות הטעמים האסיאתיים. זו המנה שבכוחה לגוון כל שולחן ארוחת שישי או חג עם טעם אומאמי ממכר. כך תכינו סלמון בתנור במרינדת קרמל מיסו:

בקערית מערבבים יחד את כל מרכיבי המרינדה: משחת מיסו, סוכר חום, רוטב סויה, מים, ומיץ לימון סחוט טרי. מעסים היטב את הסלמון במרינדה ומניחים במקרר להשריה למשך לילה שלם. ביום המחרת מחממים את התנור לחום גבוה ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים על נייר האפייה את הדג ואופים בתנור למשך כעשרים דקות.  מומלץ להגיש בליווי בצל ירוק קצוץ. 

שיפודי דג בתיבול הודי

הארומה של התבלינים ההודים משתלבים נהדר בדגים שבהם נעשה שימוש במתכון הבא. ניתן לבחור כל סוג של דג לבן, כמו לברק או לוקוס. לאחר השריה במרינדה תקבלו קוביות דגים ארומטיות מצופות בכל טוב. כך תכינו את המנה הצבעונית הזו:

בקערה מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה: יוגורט עיזים, תערובת תיבול גראם מסאלה, שבבי צ'ילי אדום יבש, כורכום, מלח וקליפת לימון מגוררת. משרים במרינדה את קוביות הדג במשך כשעתיים. בסיום ההשריה מחממים את התנור לחום גבוה. משפדים את קוביות הדג על שיפודי מתכת יחד עם בצל סגול וליים. מכניסים לתנור למשך כארבע דקות ומגישים. 

אמנון במרינדה ים תיכונית

לפעמים כל מה שמתחשק הוא דג שלם ומלכותי אפוי בתנור עם מרינדה העשויה בכל הטוב שיש למדינתנו הקטנה להציע. כך תכינו את המנה הפשוטה והמדויקת הזו:

חותכים חריצים לרוחבו של דג אמנון שלם. מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה: פלחי לימון, שמן זית, יין לבן, פלפל שחור, פטרוזיליה קצוצה, פלפלים ירוקים ואדומים חתוכים, מלח ועשבי תיבול. משרים את הדגים במרינדה במשך כשעתיים. אופים את הדג בתנור בחום גבוה במשך כעשרים דקות. מומלץ להגיש לצד סלט ירקות קצוץ.

אהבת את הכתבה?

368 Points
Upvote Downvote

מאת ONEBODY.CO.IL

וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.

5 דרכים לעקוב אחר התקדמות מבלי להסתכל על המשקל

גבר מבצע אימון טבטה עם חבלים על חוף הים באמצע היום

אימון טבטה – איך, למה וכמה?