רבים מאיתנו שחיים את עולם הבריאות והכושר צורכים לרוב את אותו המזון אשר אנו אוכלים ברוב ימות השבוע.
צריכה שכזו של מזון כמו חזה עוף בתנור או אורז מאודה עלול לשעמם אותנו ובסופו של דבר לגרום לכך שנסטה משגרת התזונה שלנו.
בדיוק בגלל זה הנה 4 דרכים לשדרג את התפריט שלכם.
תבלינים כאלו ואחרים הם דרך נהדרת ופשוטה להכניס מעט עניין לשגרת התזונה היום יומית שלנו מבלי לפגוע בצריכה הקלורית היומית שלנו או בכמות הערכים התזונתיים שאנו צריכים.
רוב התבלינים מכילים מעט מאוד קלוריות, 0 שומנים, 0 חלבונים ומעט מאוד פחמימה אם בכלל.
לדוגמה, בכפית של אבקת שום נמצא כ-2 גרם של פחמימה שזה כמות שכנראה לא נצרוך לאורך היום שלנו כך שהסירו דאגה מלבכם.
יחד עם זאת חשוב לציין כי עלינו להימנע מתערובות מוכנות מראש כגון "תבלין לבשר" או כל שילוב תבלינים מוכן מראש, מאחר ולרוב אותם תערובות מכילות כמויות גדולות של מלח ודברים מיותרים אחרים.
לקישור למתכוני הבריאות של ONEBODY לחצו כאן>>
השימוש בתבלינים ישדרג כל ארוחה שלנו ומתאים לכל מנה כמעט שנוכל, עם שילוב נכון בין התבלינים נוכל לייצר כל מרקם טעמים בו אנו חושקים.
הכמות של כל תבלין תשתנה בהתאם לטעמים ולאכול שאתם אוהבים ורוצים להכין.
הנה כמה שילובים נחמדים של תבלינים שיכולים לשמש אתכם בתור התחלה.
המקסיקני
על מנת לתת לאוכל שלכם טעם "מקסיקני" נסו לשים בתערובת קומין, אבקת שום, ציפוטלה/צילי וכוסברה.
השילוב הזה הולך נהדר עם בשר ויכול לעבוד גם עם סאיטן ואורז.
האיטלקי
בשביל טעמים המזכירים יותר את המטבח האיטלקי ערבבו אבקת שום, אבקת בצל, בזיליקום ואורגנו.
השילוב הזה יכול ללכת כמעט עם הכל, החל מבשר, חביתה, אורז ואפילו רוטב לפסטה או כל משהו דומה אחר.
התאילנדי
לטעמים של קארי תאילנדי ערבבו בזיליקום, אבקת שום, קארי, ג'ינג'ר וקומין.
ניתן להשתמש יחד עם בשר או אורז ובמידה ותרצו אפשר לערבב עם חלב קוקוס ולקבל רוטב קארי נהדר.
האמריקאי
לסגנון המזכיר טעמים של ברביקיו, שלבו פפריקה, קומין, קינמון, פלפל שחור, אבקת שום ואבקת בצל.
הולך נהדר עם בשר או חביתה (כל תוצר אחר של ביצים).
זכרו, לשדרג את התפריט זו אינה מילה גיסה.
שמירה על גיוון והימנעות משעמום בתהליך חשובים להצלחתו.
קשה מאוד לאכול את אותו האוכל בדיוק במשך חודשיים, אנחנו יודעים, אז אל תתעצלו לתבל לעצמכם את התפריט, תרתי משמע.