ברוקולי אפוי לארוחת צהריים
עולם התזונה

ברוקולי אפוי: התוספת המושלמת לארוחת הצהריים שלך

מתכון פשוט ומהיר להכנת ברוקולי, כך נשפר את הטעם ונכניס את הירק המעולה הזה לתפריט
25 יולי 2018

ברוקולי הוא ללא ספק משהו שאתם צריכים להוסיף לתפריט שלכם.
בין אם אתם בחיטוב או תקופת מסה, הבעיה היא שלא כולם אוהבים את הטעם של הברוקולי.
ילדים רבים גדלים עם הבעיה של הטעם או המראה של ברוקולי או תרד, אך הורים רבים מתעקשים להכניס אותו לתפריט ילדיהם בכל זאת.
את הילדים לא בטוח שנצליח לשכנע, אך מה לגבינו?
אנחנו התבגרנו והגיע הזמן להכניס את הברוקולי לתפריט, במיוחד שאנו מכינים ברוקולי אפוי ומשפרים לו משמעותית את הטעם.
אל דאגה, הטעם של ברוקולי, כמו מאכלים רבים, הוא טעם נרכש (ככל שנאכל יותר מימנו לאט לאט נתרגל לטעם עד  שלבסוף נאהב אותו, כמו בירה),  וכעת עוד יותר אין מה לדאוג כי צוות וואן בודי – אתר הכושר של ישראל, מביא לכם מתכון שיגרום לך להתאהב בטעמו של הברוקולי הזה.
ברוקולי אפוי טעים משמעותית מהברוקולי הטרי או המשומר, אפיה והוספה של כמה מצרכים קטנים משנה את טעמו מבלי לפגוע בערכיו.
המצרכים ואופן ההכנה פשוטים, תוך קצת יותר מחצי שעה יש בידכם מעדן בעל ערכים תזונתיים גבוהים.

המצרכים:

  • ברוקולי קפוא, שקית / ברוקולי טרי מבושל 10 דקות במים רותחים
  • שמן זית, 3 כפות
  • שום, 4 שיני שום כתוש
  • מלח, 1/2 כפית
  • פלפל שחור גרוס, 1/2 כפית
  • כורכום, 1/4 כפית

אופן ההכנה:

  1. במידה והברוקולי טרי עלינו לבשל אותו כ-10 דקות במים רותחים, אם הברוקולי קפוא מהשקית אין צורך לבשל אלא רק להפשיר.
  2. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית עם השום, המלח והפלפל שחור.
  3. חותכים את גבעולי הברוקולי ומסדרים את פרחי הברוקולי על תבנית אפייה מרופדת ובעזרת מברשת או כף מורחים מעליהם מהרוטב שבקערה.
  4. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות לכ-25 דקות, לאחר מכן מוציאים מהתנור לצינון, מגישים או שומרים במקרר עד 4 ימים בקופסה סגורה. מומלץ לאכול עם טחינה.

בכדי לדעת מה המידה המדויקת של כמות המרכיבים במתכון לפי התפריט שלכם תוכלו להיעזר במחשבוני התזונה ולהתאים את הגרמים לתכנית התזונה שלכם.

אודות הכותב
וואן בודי - אתר הכושר של ישראל: יוצרים לישראלים בית חם ומקצועי לכל תחום הכושר, תזונה נכונה ואורח חיים בריא על ידי תוכן איכותי, מקצועי, צעיר ומעניין.