עד כמה אתם באמת יודעים מה אתם אוכלים והאם יש מאכלים שאולי עדיפים לכם ממאכלים אחרים
כמה אנחנו באמת יודעים בנושא התזונה שלנו
ברוכים הבאים לשעשועון "בחן את עצמך", במה יש יותר חלבון?
ביצה VS חומוס
- בביצה XL יש 9.7 גרם חלבון
- במאה גרם חומוס יש כ-16 גרם חלבון
בשר בקר VS דג לבן
- בבשר בקר יש כ-26 גרם חלבון
- בדג לבן (לדוגמא אמנון) יש כ-20 גרם חלבון
יטבתה פרו VS – whey דייסת שיבולת שועל
- בשיבולת שועל יש כ- 16 גרם חלבון
- ביטבתה פרו WHEY יש 25 גרם חלבון
דג סלמון VS חמאת בוטנים
- בדג סלמון יש כ-20 גרם חלבון
- בחמאת בוטנים יש 28 גרם חלבון
אבקת חלבון VS טופו
- באבקת חלבון יש כ-25 גרם חלבון (בסקופ)
- בטופו יש כ-15 גרם חלבון
סטייק אנטריקוט VS בשר הודו
- בסטייק אנטריקוט יש כ-24 גרם חלבון
- בבשר הודו יש כ-29 גרם חלבון
[contact-form-7 id="8697" title="Newsletter"]
אז מה עדיף לי ומה בשבילי?
קשה להגיד מה יותר טוב לך כי אומנם יש מאכלים עם יותר חלבון אך באותה מידה גם כמות הקלוריות גבוהה יותר.
מה עושים? מכווינים את האוכל למטרה שלנו.
אם המטרה שלנו היא חיטוב עלינו לשמור על רמת חלבון של 1.3 עד 1.7 גרם חלבון על כל קילו במשקל הגוף שלנו ותוך כדי זה לשמור על גרעון קלורי.
כך שלאו דווקא חשוב לנו במה יש יותר חלבון, אלא פה הגרעון הקלורי תופס גם הוא מקום של כבוד.
איזה חלבון לאכול?
אנו נשמור על הגרעון ועל החלבון ביחד על ידי אכילת מאכלים "רזים" כמו בשר הודו המכיל כמות גבוהה של חלבון וכמות נמוכה של קלוריות יחסית לכמות החלבון שהוא מציע (189 קלוריות ל-100 גרם).
בגלל שאנחנו בני אדם ובני אדם אוהבים מתוק, אפשר לנצל את הצורך למתוק לטובתנו על ידי שתיית משקה בסגנון יטבתה פרו WHEY שנותן לנו 25 גרם חלבון ועושה זאת גם הוא עם 189 קלוריות לבקבוק.
לאנשי המסה שבנינו
נעדיף לאכול מאכלי חלבון עם יותר חלבון פשוט, מכיוון ועניין הקלוריות פחות מדוד אצלכם על הגרם תוכלו לגוון ולהתפנק על כל מאכל שהוא לא ג'אנק פוד.
למה לא ג'אנק? כי המטרה שלנו במסה היא להעלות מסת שריר ולא להעלות יותר מידי אחוז שומן ונעשה זאת באמצעות אכילה 'נקייה' יותר של מאכלים בריאים.
הכתבה בשיתוף יטבתה