6 יתרונות שלא ידעתם על תמר מג’הול 

לתמר שימושים רבים, בין היתר יכול לשמש בתור מעורר באימונים ואפילו ידוע בתור מונע מחלות לב, הנה כמה עובדות ודברים שכדאי לדעת על פצצת האנרגיה הקטן - תמר
6_facts_majhul_date
פורסם: 23/10/18 זמן קריאה: 3 דק’

תמר מג’הול – השילוב המושלם בין מתיקות לחוסר השמנה

התמר, אחד הפירות הכי שימושיים בזמן דיאטה ואימונים.
הפרי הקטן יכול לתת לנו עוד קלוריות כשאנחנו במסה או אפילו לשמש לנו כארוחות ביניים ולתת לנו הרגשה של שובע לאורך זמן, מלבד העובדה שיש בו חומרים אנטי מסרטנים הוא עוזר לשמר את האנרגיה באימונים, ואם משתמשים בו נכון אפשר להשיג המון מהתמר הקטן.

הנה 6 עובדות שלא ידעתם על התמר

  1. התמר דל שומן ועשיר ברכיבים תזונתיים
    אם בוחנים את הפרי מול קינוחים אחרים כמו גלידה או שוקולד, מגלים שיש למתחרים אחוזי שומן גבוהים באלפי אחוזים (הגלידה) וכמות כפולה של קלוריות ל-100 גרם (השוקולד). במילים אחרות, אפשר ליהנות מהמתיקות של התמר גם ללא רגשי אשם. ב-5 תמרים (45 גרם) יש כ-115 קלוריות.
  2. בתמר יש כ-80% סוכר
    משם מגיע הבוסט אנרגיה שאנחנו מקבלים, בשאר התמר יש חלבון, שומן ומינרלים שונים כמו נחושת, גופרית, ברזל, מגנזיום, סידן, חומצות שומן, חומצות אמינו ועוד. בנוסף יש בתמר כמות גדולה של סיבים תזונתיים.
  3. התמר מסייע לתהליכים חשובים בגוף
    הוא מנקה ומטהר מעיים, ומסייע לטיפול בברונכיט, דלקת שלפוחית השתן, כיבי קיבה, הצטננות, חום, שיעול, כאב גרון, בצקת ועוד.
  4. הבדואים גילו את הסוד
    מעניין לגלות שבקרב הבדואים, המתקיימים על צריכה גבוהה של תמרים, כמעט ואין שכיחות של מחלות לב וסרטן.
  5. התמר קטן אבל נותן עבודה כפולה
    בתמר יש כמות לא מבוטלת של אשלגן, המשמש בוויסות כמות הנתרן בגוף למניעת התייבשות, בשמירה על רמת החומציות בדם, עידוד ייצור אינסולין, שמירה על פעילות הלב, הכליות, השרירים, מערכת העצבים ועוד.
    בנוסף מחזק התמר את המערכת החיסונית, ומסוגל אף להקל במצבי דיכאון וחרדה.
  6. עובדת בונוס מעניינת
    כמובן שהאדם מוצא שימוש נוסף לכל חלקי עץ התמר, מלבד אכילת הפרי עצמו: העלים משמשים כסכך בסוכות (גם אצל יהודים וגם בקרב נוודים במדבר), סנסיני התמר (שעליהם תלוי הפרי) משמשים לקליעת סלסלות ולייצור מטאטאים, וגם לגזע יש שימוש: לאחר שתוכו מרוקן הוא משמש לבניין וקירוי, ואף כשוקת לצאן.

טיפ אישי:
אחד הדברים שאני נוהג לעשות עם התמר הקטן הוא להשתמש בו כממריץ באימונים.
מכיוון והאימונים שלי לוקחים המון זמן בעקבות המון אלמנטים שיש בתוך האימון, אני זקוק להמון אנרגיה. למעשה יש אימונים שלוקחים לי שעתיים, וכזכור לכולם אנחנו אוכלים כל 3 שעות. אז מה צריך לעשות כדי לא להפוך להיות קטבולי (מצב של פירוק)?

אחת השיטות שלי היא לשמור על האינסולין גבוהה במהלך האימון, מזה אומר?
שעה לפני האימון אוכל ארוחה קלה הכוללת בעיקר פחמימה וחלבון.
20 דקות לפני האימון אני אוכל פרי כמו בננה או תפוח משהו שיחזיק בקיבה.

20 דקות לאחר האימון אני אוכל תמר, ולאחר עוד 20  דק’ אוכל עוד תמר. אמשיך ככה עד שאוכל 4 תמרים במקסימום (אנחנו לא רוצים לגרום לפגוע ברגישות האינסולין של גופנו).
זה אומר שעד שעה וחצי עדיין יש לי משהו לשרוף בקיבה. האינסולין נשאר גבוהה בדם והאנרגיה שלי בשמיים. רק לא לשכוח שיש נפילת סוכר לאחר האימון ויש לאכול ארוחה מסודרת מיד לאחר האימון כדי למנוע את העייפות.

יש עוד המון דברים טובים להגיד על התמר הקטן אבל אתן לכם לנסות ולהבין לבד.
אין יותר טוב מלנסות בעצמנו וללמוד כי כל אחד מאתנו שונה מבחינה פיזית, לכן אמליץ לשלב את התמר לאט לאט. לא להכניס אותו במכה אחת ובכמות גדולה.

אודות הכותב
מהמאמנים והכותבים הוותיקים שלנו. איפה תראו אותו ב6 בבוקר? כנראה שבמכון, וכנראה גם שב18 בערב. אדם שחי ונושם כושר תזונה ואורח חיים בריא.
עוד כתבות שיעניינו אותך