האם שייקים שנחשבים "בריאים" עלולים דווקא לחבל לנו בדיאטה?

שייקים

כמה פעמים שתיתם שייק כלשהו ואחרי שעה או שעתיים כבר הרגשתם שוב פעם התקף רעב משוגע ואז הרגשתם שזה בסדר לפרגן לעצמכם בארוחה אחרת כי רק שתיתם שייק? נסו לשנות את צורת ההסתכלות שלכם על הדברים, האם הייתם אוכלים בארוחה אחת בננה, מגנו, תותים, יוגורט, כף שמנה של חמאת בוטנים, ציה, תמרים, אפרסק וקייל בתור נשנוש בין ארוחות? בדיוק המסיבה הזו עלינו לחשוב מחדש על כמות הדברים שאנו מכניסים לשייק והאם הוא מוגדר כנשנוש או משהו לפני האימון או האם הוא ארוחה בפני עצמו.

האם שייקים שחשבנו שבריאים יכולים דווקא להזיק לנו?

על פניו, שייקים הם דבר נהדר ואף בריא, אך יכול מאוד להיות גם שהשייקים מחבלים לכם בדיאטה.
איך דבר כזה קורה?

יותר מדי טוב

הוספה של יותר מדי תוספות "בריאות" כמו אבקת חלבון,אגוזים, חמאת בוטנים, זרעים, שמנים, אבוקדו ותוספים אחרים עלולים להקפיץ את הקלוריות שהשייק שלכם מכיל.
קל מאוד לעשות זאת כאשר אנו מכניסים הכל לכוס או אפילו בתור מנה בקערה, אנחנו מוסיפים גרנולה, קוקוס, קאקו ואפילו מחזקים בעוד פירות מלמעלה.
זכרו שסופר-פוד לא בהכרח אומר שהמזון דל קלוריות.

[q_related_posts posts=""] 

טעות נפוצה נוספת היא כמות הפירות שאנחנו שמים בשייק, נכון יש המון ויטמינים ומינרלים טובים בהם אבל גם יש הרבה סוכר שמתאסף בסופו של דבר.
נשאף לכוס אחת של פירות על מנת שנוכל להשאר בפרופורציות.
הדבר היחידי שרצוי שתחרגו ממנו הוא כל הירוקים למינהם, הם אינם מכילים הרבה קלוריות והם יגרמו לתחושת שובע מוגברת.
(עלים למינהם, מלפפון וכו', לא פירות כמו תפוחים ואבוקדו)

טעות בחישוב

הרבה פעמים אנו נוטים להפריז בהערכה של המטאבוליזם שלנו, כאשר הרבה פעמים אנו צורכים שייקים המכילים כמות קלוריות שכנראה שלא היינו צריכים.
כמה פעמים שתיתם שייק כלשהו ואחרי שעה או שעתיים כבר הרגשתם שוב פעם התקף רעב משוגע?
ועוד אחרי זה הרגשתם שזה בסדר לפרגן לעצמכם בארוחה אחרת כי רק שתיתם שייק?
נסו לשנות את צורת ההסתכלות שלכם על הדברים.
האם הייתם אוכלים בארוחה אחת בננה, מגנו, תותים, יוגורט, כף שמנה של חמאת בוטנים, ציה, תמרים, אפרסק וקייל בתור נשנוש בין ארוחות?
בדיוק מהסיבה הזו עלינו לחשוב מחדש על כמות הדברים שאנו מכניסים לשייק והאם הוא מוגדר כנשנוש או משהו לפני האימון, או האם הוא ארוחה בפני עצמו.

אין מספיק חלבון

למרות שבשייקים שאנו צורכים יש שפע של סיבים הגורמים לשייקים להיות משביעים, אנו עדין צריכים קצת חלבונים אשר יגרמו לנו לתחושת שובע לפרק זמן ארוך יותר.
נסו להכין את השייק שלכם על בסיס יוגורט או תחליף צמחי ואפילו אולי לנסות לשלב טופו.
אנו יכולים גם להיעזר באבקת חלבון, אגוזים או חמאת בוטנים.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by וואן בודי – אתר הכושר של ישראל (@onebody.co.il) on

ללעוס שווה ללגום

ישנם מחקרים המראים כי מוחנו עלול לאבחן בצורה שגויה את מה שאנו צורכים כאשר אנו צורכים אותה בשתייה ולא בלעיסה, גם אם מדובר בארוחה שלמה.
שימו לב לא רק למה שהמוח אומר ונסו גם להקשיב לגופכם, הוא יאותת לכם כאשר הוא חש שובע וכנראה שתרגישו זאת בבטן.
אם אתם עדין מתקשים להבין היכן עומד הגבול שלכם, קחו צעד אחורה ותסתכלו על מה שאתם מכניסים לשייקים שלכם.
תשאלו את עצמכם כיצד אנו יכולים להפוך את השייק שלנו למשביע יותר מבלי להוסיף לו קלוריות.
בסופו עלינו להבין שגם לשייקים יש משקל גדול בקלוריות אשר אנו מכניסים לגופנו ובכך השפע ישירה על הדיאטה שלנו.

ובזמן הזה, הנה כמה שייקים בריאים שאתם יכולים להכין (קישור של משהו מהאתר)

אהבת את הכתבה?

376 Points
Upvote Downvote

מאת רועי גלזן

כי למה לשדרג את הטלפון שלנו באלפי שקלים אם אפשר לשדרג את גופנו בחינם?

חיטוב מוצלח – כך נעבור את תקפות החיטוב בצורה הטובה ביותר

אירובי או כוח

אירובי או כוח: מה עושים קודם והאם יש לסדר משמעות?