חלבון WHEY
עולם התזונה

חלבון WHEY: מה זה גורם לגוף ולשרירים שלנו

כדי לפתח שריר או כדי להצליח בתהליך חיטוב צריך לצרוך חלבון, ישנם סוגי חלבון שונים. הגיע הזמן להבין מה זה חלבון WHEY, מה זה חלבון CASEIN ומה זה בדיוק גורם לגוף ולשרירים שלנו
12/11/19 זמן קריאה: 4 דק’

חשוב להבין שהמונח 'חלבון' משתנה. קיימים סוגים שונים של חלבון, איכותי יותר ואיכותי פחות, יש חלבון WHEY ויש חלבון CASEIN, אנחנו ממשיכים להסביר.
כולנו כבר יודעים שצריך לצרוך חלבון כדי לפתח שריר וגם למטרות חיטוב

כמה פעמים יצא לך לעשות אימון מהסרטים ומיד אחרי זה לערבב איזה אבקה עם מים או חלב?

ללא צריכה מספיקה של חלבון לא נוכל לבנות שריר.
המלצת צריכת החלבון של אדם שמתאמן נעה בין 1.3 ל- 1.7 גר' חלבון לכל קילו של משקל גוף, זאת אומרת ממוצע של 1.5 גרם חלבון על כל קילוגרם ממשקל הגוף שלנו.
חלבון אפשר למצוא בכל כך הרבה מקורות. חשוב מאוד לצרוך חלבון ממקורות שונים, מכיוון ולכל מקור יש את היתרונות והחסרונות שלו.

בתור ספורטאי, מאמן כושר ומפתח גוף מקצועי בדימוס (היום שופט בתחרויות) אחד הדברים שתמיד היו חשובים לי הוא צריכת החלבון היומית שלי

אחת הדרכים הכי קלות לצרוך חלבון היא דרך מוצרי חלב, אני אחד שרגיש לחלב (לקטוז).
אחרי הרבה שנים שהתחום התפתח יצאו המון אבקות חלבון ומצאתי את עצמי מתנסה בהמון מהם. הגעתי לאבקת חלבון מבוססת על מי גבינה, זה נקרא WHEY.
לשמחתי הרבה מערכת העיכול שלי הצליחה להתמודד עם זה מדהים.
ללא האבקה הזאת אני לא חושב שהייתי מצליח להכניס מספיק חלבון בתקופת התחרויות והאימונים.

חלבון

אחרי אימון הייתי שותה שייק, הייתי מרוויח גם ארוחה וגם חלבון שיעזור לי להתאושש מהאימון.

איזה סוגי חלבון יש?

שני סוגי אבקות החלבון העיקריות שאפשר למצוא היום הם WHEY ו – CASEIN,
מה ההבדלים ביניהם?

בקטנה על חלבון WHEY (ווי)

מי גבינה (WHEY) הם תוצר לוואי של ייצור הגבינה, מה שנותר בעצם זה מי הגבינה.
מהמים האלה מכינים את אבקת הווי.
ווי מגיע לדם מהר יותר ומתפרק מהר יותר,בערך 3 שעות מרגע הצריכה.

הורדת השומן

בקטנה על חלבון CASEIN (קזאין)

קזאין הוא קבוצת חלבונים, המהווה את מקור החלבון העיקרי של הגבינה.
קזאין מתפרק לאט ונשאר יותר זמן במערכת, כ- 8 שעות מרגע הצריכה ועוזר לשמור על מסת השריר מכיוון והוא נמצא יותר זמן במערכת הדם.

ההבדל העיקרי הוא שבחלבון WHEY יש יותר חומצת אמינו "לאוצין" שעוזרת לפיתוח מסת שריר.

אחרי אימון חלבון WHEY הוא המנצח

עדיף לנו לצרוך חלבון ווי אחרי אימון מכיוון והוא מתפרק מהר יותר ולא יטשטש לנו את תחושת הרעב אותה אנחנו צריכים אחרי אימון.

מאה כפיפות בטן

איפה אפשר למצוא ווי וקזאין?

אז פה אנחנו מגיעים לנקודה בעייתית, בשוק היום אין הרבה מוצרים שיש בהם את ההפרדה של ווי וקזאין.

לכן על מנת לצרוך מי גבינה נהיה חייבים לצרוך אותם בתור אבקה כלשהיא בין אם זה אבקת חלבון או מוצר אחר שמציע לנו את תוצר הלוואי הזה.
קזאין נמצא ברוב המאכלים שלנו, לעומת זאת מי גבינה אפשר למצוא גם באבקות חלבון ווי וגם במוצרים אחרים.

אז מכיוון ואני בעייתי מאוד מבחינת עיכול יצא לי לנסות כמה וכמה מוצרים, הגעתי למוצר אחד שהוכיח את עצמו מול כולם, והסיבה היא מאוד פשוטה.

יטבתה פרו 100% WHEY

המוצר היחידי בשוק שמבוסס על מים (בדיוק כמו השייקים שהייתי עושה) יש בו מי גבינה ובעיקר רכיבים טבעיים (תמצית פירות).
זה מאוד פשוט, רוב המוצרים של החברות המתחרות מבוססים על יוגורט, חלב או גבינה, לאותם המוצרים בעצם הם מוסיפים עוד מי גבינה.

חלבון חדש בשוק
צילום: שלומי ארביב

יטבתה פרו 100% WHEY הוא המוצר היחיד שנותן לנו באמת 100% מי גבינה לעומת המתחרים. זה בעצם שייק טעים ומלא חלבון WHEY מעולה, 25 גרם אם להיות מדויקים.

שמחתי לראות שכעת אפשר ליהנות מחלבון WHEY שאפשר אפילו לצרוך מיד אחרי אימון, תוך כדי עבודה, נסיעה או כל דבר אחר, מה שיעזור לנו בכללי להגיע לכמות החלבון אותה אנחנו צריכים ביום שלנו.

היתרונות חלבון ווי WHEY?

  1. כמעט ולא יוצא לנו לצרוך חלבון בצורה של WHEY מי גבינה במהלך היום.
  2. גם שאנחנו אוכלים גבינה יש בה קזאין. לכן למצוא חלבון שמתפרק מהר כמו מי גבינה קשה מאוד למצוא.
  3. רוב החלבון שאנחנו אוכלים במהלך היום מתפרק לאט יותר ממי גבינה לכן מה שאנחנו בעצם יכולים לעשות הוא לשלב גם ווי וגם קזאין.
  4. נוכל לשתות חלבון בצורה של מי גבינה לאחר אימון ולאחר 1-2 שעות לאכול ארוחה עם חלבון אחר שיתפרק לאט ולעזור לנו גם לבנות שריר וגם לשמור עליו.

עוד כתבות שיעניינו אותך

הכתבה בשיתוף עם יטבתה

אודות הכותב
מהמאמנים והכותבים הוותיקים שלנו. איפה תראו אותו ב6 בבוקר? כנראה שבמכון, וכנראה גם שב18 בערב. אדם שחי ונושם כושר תזונה ואורח חיים בריא.